Friday, February 07, 2020

Näsa!

Bofors - AIK 3-2 (1-1, 0-1, 2-0)

Härligt med seger. Sådär match av BIK sett till hela matchen, emellanåt mycket för slarvigt i framförallt egen zon. Ingen höjdare som hockeymatch överlag tbh. BIK kändes dock klart mycket bättre än AIK i sista perioden, och som helhet en rättvis seger.

Himla fin hyllning av Näsa före matchen. Så sjukt välförtjänt att hans tröja hänger tillsammans med Thermells och Bengans i taket. Var väl något tillfälle där under ceremonin som man blev lite fuktig i ögonvrån måste erkännas. När gamla hjältar och klubbikoner hyllas och älskas, det är något visst. Det är nog svårt att förklara för någon som inte håller på ett lag, men det är så vackert.
Nu hänger tre tröjor i Nobelhallen, vilka fler skulle kunna bli aktuella? Genom klubbens hela historia från IFK Bofors på 40-talet och framåt genom KB och sedermera Bofors IK och dagens BIK finns såklart många som skulle kunna nämnas, men ser vi till de senaste decennierna tänker jag särskilt på en. #6. 20 raka säsonger, från division 2 till allsvenskan skojar man inte bort. Därtill bör och lär #23 hamna där tämligen omgående den dag de skridskorna hamnar på den där så omtalade hyllan.
Men det är en senare fråga. Ikväll hyllas Näslund. Så glad att laget lyckades vinna den här matchen för honom. När han ropades ner på isen efter matchen... det var gåshudsvackert.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home