Sunday, November 01, 2020

Två poäng!

Bofors - Modo 4-3 förl. (1-1, 2-0, 0-2, 1-0)

En match med trippla, eller rentav fyrdubbla ansikten får man nog säga. Modo var bättre i första, BIK tog över i andra och sedan tog Modo över taktpinnen igen i tredje innan BIK efter 3-3 med ett par minuter kvar verkade vakna till och trampa på gasen igen. Oturligt för oss som där vi satt i restaurangen hade skymd sikt över det som var BIK:s försvarszon i första och tredje, och alltså var där det mesta av spelet var. Av sju mål såg vi två, de andra fick titta på jumbotronen. Hade sett dem om vi stått och lutat oss mot räcket, men av tillståndsskäl eller vad var var man tvungen att sitta ner. Lite synd, men det är ju som det är och då får man acceptera det. Härligt att vara på hockey och andas ishallsluft hur som helst. Lär ju inte bli så många gånger den här säsongen så man får ta de chanser man får. Hockey, god mat (där det dessutom ingick en trevlig förrät och god dessert som en liten bonus) och några bärs, en sämre eftermiddag kan man ju ha. Härligt med seger också, även om det känns onödigt med poängtappet. Där tycker jag nog att man borde gasat på mer i sista perioden och inte låtit Modo ta över så som man gjorde. Hade de spelat som i andra perioden och sista två minuterna hela matchen hade Modo städats av rätt enkelt, trots att det inte var direkt bländade då heller.

Var väl överlag ingen större hockeymatch överhuvudtaget. Jävligt fjantiga matchstraff för fighting i slutet av första perioden. Tycker nog att hockeyn gott kunde se över reglerna för slagsmål. Inte tillåta dem, men många gånger när de står och vevar hade det räckt med en vanlig tvåminutare. Matchstraff när de bara står och vevar utan kastade handskar eller att någon matar slag på en mer eller mindre försvarslös motståndare blir, för att använda en trött liknelse, som att jaga mygg med kanon.

Men som sagt, kul att ha varit på hockey ett tag även om matchen inte var den bästa man sett. Återstår att se om det blir fler gånger den här säsongen eller om det dröjer uppåt ett år tills man får chansen igen.