Monday, April 05, 2021

En trivsam påsk med stadig frukost

Så var påsken (så gott som) över för den här gången. Har varit trivsamt. Skönt att få vara ledig några dagar. På påskafton åt jag traditionsenligt variationer av ägg till frukost. Närmare bestämt alla varianter av ägg jag hade ork för att tillaga. Tillkom omelett i år. Utöver ett par kokta med olika tillagningstid, ett par varianter av stekt, pocherat och äggröra. Eftersom det inte riktigt ville sig när jag skulle steka ägget med hel gula utan gulan gick sönder och rann ut så fort jag knäckte ägget i pannan fick jag stek ett par extra. Så allt som allt blev det tolv ägg, plus ett Kinderägg. Behöver kanske inte sägas att jag inte var skithungrig när påskbordet dukades fram senare under dagen. När den måltiden var äten var jag tämligen proppmätt. Det var jag ännu när jag tog adjö av föräldrarna för att knalla upp till puben och möta upp min gode vän André för några glas. Fortsatte vara mätt mest hela kvällen, men det blev en trevlig och rolig kväll ändå.

Påskdagen och annandagen har sedan förflutit i relativ stillhet. Idag har dagen trots att det är måndag tillbringats som söndagar brukar. Igår kände jag mig slö och kostade på mig en pizza. Skulle gärna vara ledig ett par dagar till, men imorgon är det tillbaka till allvaret som gäller. Känner kanske inte att motivationen just i skrivande stund är som mest på topp, men bara man kommer igång brukar det ju rulla på. Ett par veckors hårt jobb, sedan något lugnare ett kort tag efter att tidningen skickats till tryck innan det börjar om igen. Åt upp det sista påskgodiset ikväll. Det smakade fint.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home