Tuesday, June 01, 2021

Stressigt men med positiva bitar

Haft en sådan där dag idag då det bara känts stressigt och jäktigt och som om tiden inte riktigt räckt till. Var iväg på jobb i förmiddags, vilket i och för sig inte var särskilt stressigt utan ganska trevligt. Sedan körde det igång. Hade fått sms imorse om att paketet med Borgesböckerna fanns att hämta på OK, så stannade till där på vägen hem (tur att jag kunde hämta dem när jag hade bil för övrigt, för det var en våmligt paket att bära på) och det var såklart kronkö där inne plus att de som var före mig höll på att krångla som tusan och tog lång tid på sig. Så skrev jag artikeln, kom mitt i allt på att jag också hade samtal att ringa. Åkte iväg och hämtade ut skrivmaskinen jag ropade in i helgen. Körde ner bilen till föräldrarna. Kom på att jag hade ytterligare samtal att ringa plus att jag inte tagit dagens promenad än. Och när allt väl var avklarat och jag skulle göra mat upptäckte jag att jag hade glömt att diska så då fick jag göra det först. Därefter hade jag tänkt sätta mig och läsa en stund, men då kom jag på att jag ännu inte skrivit mina 200 ord i mitt icke jobbrelaterade skrivprojekt och fick sätta mig och göra det, och ja ni hör ju.

Men på den positiva sidan är givetvis att jag fått hem både skrivmaskinen och böckerna. Väldigt fina båda delarna. Lite överraskande visade det sig dessutom sitta ett fullt fungerande färgband i skrivmaskinen, så jag kunde provskriva lite med den. När jag väl listat ut hur man satte i pappret och vilken spak man skulle trycka ner för att kunna skjuta delen pappret sitter i i rätt position gick det kanonbra. Märkte väl dock att det var lätt att trycka lite för löst på tangenterna så att bokstaven man skulle skriva inte riktigt fäste på pappret. Det är väl kanske att man är van med tangentbordet på datorn som är betydligt känsligare. Sedan kommer jag väl iofs inte skriva så himla mycket med den, men ändå.

En annan positiv grej är att farsan fick sin andra vaccinspruta idag (eller i alla fall skulle han få den när jag var där med bilen så jag antar att han fått den). Det betyder att både han, morsan och farmor fått båda sina sprutor nu. Det är ju bra. Så får vi se bara hur länge det dröjer för mig att få någon spruta. Såg att Dalarna öppnat bokningen för alla över 30 så det borde ju inte dröja superskitlänge innan de gör det här också, även om man väl får räkna med att det kommer ta ytterligare en tid innan man faktiskt lyckas få en tid. Vore perfekt med veckan före midsommar, för då kommer jag ha rätt lugnt på jobbet efter att ha kört full gas fram till dess.

Första juni och därmed första dagen på sommaren som det är har jag helt traditionsenligt givetvis också påbörjat årets stora Summer Party-spellista. Görs som alltid offentligen dagen före midsommarafton. Blir spännande att se hur den blir i år.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home