Saturday, September 04, 2021

Troligtvis personligt rekord i hålla mig frisk

Haft en lugn dag på det stora hela. Sov oerhört gott natten till idag och vaknade för första gången på länge riktigt utvilad, och det redan innan klockan ringde. Ägnade eftermiddagen åt att läsa den adra César Aira-boken, så nu är jag redo för första bokcirkelmötet, när nu det blir av. Ikväll fastnade jag framför någon gammal Arnold Schwarzenegger-film från 80-talet som var så skrattretande usel att det inte gick att sluta titta. Att den hade fått två plus i Aftonbladet är inget annat än ett hån mot alla gamla härliga svartvita filmer som får samma betyg av slentrian.

Slog mig i förmiddags att det någon gång här i dagarna (typ imorgon eller på måndag, osäker på exakt vilken dag) är två år sedan jag senast blev sjuk. Att inte ens ha dragit på sig en förkylning på hela den tiden bestämde jag var värt att fira på ett tämligen lågmält och försiktigt sätt, så jag köpte en lite chokladbit och en lite, lite dyrare flaska vin än vanligt. Kanske kan man också se det som tröstshopping över postnords oerhörda inkompetens som gör att jag inte kunnat lyssna på mina nya skivor under helgen trots att de egentligen var framme redan igår förmiddag.

Att det nu är två år sedan jag senast blev sjuk betyder att det också är två år sedan jag träffade Little Linder (ett smeknamn som aldrig fäste men jag av oklar anledning lade på minnet) för sista gången (det vet jag eftersom det var på bussen hem jag först började känna mig smårisig). Kanske inte direkt värt att fira, men väl värt en skål och ett jag vet inte vad du gör nuförtin eller var du är i livet och geografin men jag hoppas du har det bra. Två år går fort, ändå känns det oändligt längesedan.

Imorgon är det söndag. Då sa jag köpa flytmargarin med rabatt och diskmedel till troligtvis ordinarie pris. Det blir grejer det.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home