Wednesday, October 27, 2021

Seger! (och födelsedag)

Almtuna - Bofors 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)

Gött med seger. Almtuna borta är ju som regel en svårspelad match, så riktigt skönt med tre poäng där. Lite oroande att Björkas måltorka fortsätter (ett assit ikväll dock), och framförallt att vi fortsatt verkar ha svårt att hänga dit pucken i pp. Börjar blir lite för många matcher i rad utan pp-mål nu. Det spelet måste verkligen släppa. Därtill känns det ju inte supertryggt att det bara är tre lag i hela serien som gjort färre mål än oss framåt. Med den trupp vi har borde vi producera mer framåt. Desto mer glädjande att vi släppt in minst antal mål av alla (20 på tio matcher, 13 på nio om vi räknar bort HV-matchen). Fast ja, det offensiva spelet måste steppas upp uppenbarligen.


Nu byter vi ämne. Har alltså varit min födelsedag idag. Har varit trivsamt, men lite annorlunda mot hur det brukar vara. Dels för att jag behövt jobba en del och inte riktigt haft tid till det där födelsedagschillandet jag brukar. Men mest kanske för att far min fyller 65 och går i pension, så då blir ju fokus automatiskt lite mer på honom. Blev väl också ett lite mer stillsamt firande än vanligt. Bara jag och föräldrarna. Ett glas champagne, en bakelse i stället för tårta. Trevligt men stillsamt. Något färre presenter än vanligt, men det beror mest på att jag haft svårt att komma på något jag önskar mig. Har liksom inte riktigt haft tid att fundera på det samtidigt som jag i och med att jag haft mer pengar i år än de närmast föregående åren i högre grad kunnat köpa sådant jag velat ha/behövt själv. Men en del presenter blev det såklart. En punsch jag inte provat tidigare, en snygg tröja, ett par burkar deodorant (låter kanske osexigt, men gött att slippa köpa själv på ett tag). Skulle också fått en Gurnah-bok, men de få exemplar som fanns av hans böcker gick ju åt rätt fort när han fick priset så den får jag när de hunnit tryckas på nytt och bokhandeln fått in dem. Blir väl här om ett par, tre veckor eller något vad det verkar. Lite cash fick jag också, det får vi se vad jag hittar på med.

Skulle tro att det kommer någon present från farmor också när jag träffar henne till helgen. Men det återstår väl att se. Bra och trevlig 36-årsdag hur som helst. Det är roligt att fylla år.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home