Saturday, October 16, 2021

Seger!

Bofors - Västervik 4-1 (0-0, 1-1, 2-0)

Riktigt, riktigt bra första period. Totalt dominans i spelet, BIK borde haft ledningen med ett par, tre mål men avsluten var lite för tama. Total scenförändring i andra där Västervik flyttar upp spelet, gör ett mål och tar över helt. BIK får in en lite turlig kvittering framåt slutet av perioden. Tredje perioden bättre från BIK:s sida. Försvarar sig riktigt bra i det lång boxplay som följde på Westlunds i mina (inte alls opartiska) ögon rätt billiga matchstraff. Det märks att BIK har självförtroende i den spelformen. Får utdelning och petar in ett ledningsmål, avgör sedan i öppen kasse.

Är framförallt första perioden, boxplayspelet och ett par magnifika räddningar av Volden som känns värt att ta med sig av den här matchen (andra perioden är bara att glömma), och givetvis att ha fått gå på hockey igen. Det var kul. Man kände sig lite osäker på förhand hur det skulle vara att stå på läktaren bland folk igen efter att ha hållit avstånd i ett och ett halvt år, men man vande sig ganska fort. Var väl egentligen bara när man skulle därifrån som det kändes som det kanske blev lite i trängsta laget i korridoren under läktaren. Där förstår jag inte varför de inte som ett sätt att undvika onödig trängsel öppnade upp dörrarna på långsidan.

Bra publiksiffra. Synd att Björkas poängsvit sprack. Rekonens lever dock fortfarande ,och vi vann matchen. Det senare är ju faktiskt huvudsaken, vilka som sedan gör poängen är ju tämligen sekundärt.

Bra publiksiffra också, och riktigt bra stämning i hallen trots att man kan anta att många liksom mig själv åtminstone till en början kände sig lite ringrostiga.


Om dagen i övrigt kan sägas att jag faktiskt var till Karlstad en sväng (igen) på tidiga eftermiddagen. Behövde en grej på IKEA till mitt kommande födelsedagskalas, och det fanns varken i Örebro eller på centrallagret så jag hade kunnat få den hemkörd. Slutade med att morsan och farsan tyckte att vi kunde ta en utflykt till IKEA i Karlstad istälet, och då blev det så. Inte alls klimatsmart, men men. Fick i vilket fall tag på det jag skulle ha, så nu kan den roliga idé jag fick för ett tag sedan realiseras.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home