Saturday, April 02, 2022

Vidare!

Mora - Bofors 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

På det hela taget en riktigt bra match av BIK. Och, måste sägas, en väl genomförd matchserie av grabbarna. Grymt att man kunde slå in matchbollen nu när man hade chansen. Framförallt vasst försvarsspel, var ett par, tre boxplay som var fruktansvärt bra. Även om Mora givetvis tryckte på en del i sista perioden kändes det hela tiden ganska tryggt, aldrig särskilt farligt. De hade väl någon träff i ramen, men annars skapade de inte särskilt mycket på slutet även om spelet då mestadels var förlagt till BIK:s försvarszon.

Mora började väl annars matchen bästa, vilket väl kändes väntat med tanke på att de var tvungna att vinna. BIK växte in i det, fick in ett ledningsmål i PP och tog sedan över. I resten av första och större delen av andra kändes BIK som det klart bättre laget, och i ett par sekvenser kändes det lite som att de lekte med Mora. Stundtals rätt grinigt. Hade väldigt gärna velat veta vad Franzén (tror jag det var) sa till Moraspelaren på väg mot omklädningsrummet efter andra periodens slutsignal. Uppenbarligen något som retade upp honom tillräckligt för att dra på sig en utvisning. Just det PP:t resulterade sedan inte i några mål, men båda BIK:s mål kom efter väldigt onödiga, rentav korkade Morautvisningar. En onödig interference, en tappad BIK-klubba som slogs undan. Bara att tacka och ta emot. Och man kan ju inte undgå att fnissa lite åt killen som lyckades snacka till sig ett matchstraff efter slutsignalen efter att tio sekunder dessförinnan dragit på sig en utvisning för delay i samband med en tekning i anfallszon och därmed slutgiltigt punkterat Moras chanser att få in ett tröstmål.

Ska bli intressant att se vad vi får för motstånd i semifinalen. Skulle Kristianstad lyckas slå ut Modo blir det nog Björklöven, men skulle göra vad som förväntas av dem och ta hem den serien känns det mer öppet. Utgångstipset i det läget får nog bli att det blir Modo i semin, men det är inget jag skulle satsa pengar på. HV kan i det läget välja mellan BIK och Björklöven, och det känns inte alls otänkbart att de då skulle välja oss med hänsyn till resor och så vidare. Så vi får se, spännande blir det i vilket fall. 

0 Comments:

Post a Comment

<< Home