Wednesday, June 07, 2023

Den årliga sentimentaliteten

Har jobbat på idag, via telefon mest. Kliigheten i halsen har varit kvar, och det har väl under dagen känts som jag varit på väg att bli sjuk. Känner mig dock bättre nu, så vi får väl se vart det var vägen. Vore jävligt dålig timing att bli sjuk nu, men har å andra sidan inget jag behöver åka iväg på förrän om en vecka, så förhoppningsvis skulle det inte ha alltför katastrofal inverkan. Telefonintervjuer och nätresearch går ju trots allt att göra även om man är lite förkyld.

Under kvällen har jag tittat på Hasse Ekmans gamla fina Sjunde himlen (1956). Ingen makalös story men en del kvicka repliker. Är nog bara där jag hört ordet slabbedabbe användas exempelvis. Bra ord.

Kom en elsparkcykel farandes på gården. Föraren hade av klädseln att döma varit på studentbal. Blir alltid lite sentimental av stundenttider, kanske särskilt i år när det är lika många år sedan jag själv tog studenten som jag då var gammal. De som tar studenten i år (eller i alla fall den stora majoriteten av dem) är alltså födda samma år jag tog studenten. Samma år jag sommarjobbade på reningsverket och åkte varv efter varv på gräsklipparen. Samma år Hej Monica och Ingen vill veta var du köpt din tröja och Dragostea din tei var de stora sommarhitsen. Samma år jag först flyttade till Hultsfred. Perspektiven hisnar. Tänk om man vetat då vad som väntade. Tänk vad årets studenter inte alls vet vad som väntar.

Finns för övrigt en låt från det året, från den sommaren, som spelades mycket på radio medan jag med radiokåporna på skallen klippte gräset vid reningsverket, jag minns inte vad den heter eller vilka som gjort den men jag har inte kunnat hitta den sedan dess. I stora delar bestod den av ljudupptagningar från vad jag tolkade som något slags rättsprocess, där någon med torr röst rabblad upp namnen på massa band och artister. Som jag minns det i huvudsak band och artister som hade sin storhetstid på 80-talet. Kom att tänka på den låten nu när jag tänkte tillbaka på den sommaren. Har letat igenom både topplistor och radiospellistor från det året, men den tycks som utraderad. Jag har inte för mig att jag tyckte den var särskilt bra, men den fastnade i minnet. Det hade varit roligt att hitta den och höra hur rätt jag minns den.

2004. Vilket år.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home