Friday, May 16, 2008

Minnen av regn

När jag satt och åt förut börjadedet regna något så fruktansvärt så jag inte hörde musiken jag lyssnade på samtidigt. Det fick mej att minnas ett annat rejält regnväder, som till och med utklassade detta, jag var med om här i Hultsfred 2005.
Det var i slutet på augusti vill jag minnas, jag hade varit i Kalmar och skrivit en tenta eller något sånt och när jag kom tillbaka hit så öste regnet ner. Det var nog det värsat regnväder jag sett, gatorna var som floder, den stora parkeringen mitt i stan såg ut som en sjö det bara sprutade vatten ur ändarna på stuprören, det var alltså så det räckte att kliva utanför dörren så var man dyblöt.
Jag bodde i stålhagen på den tiden vilket innebar att jag hade en liten bit att gå, inte jättelångt men det var en bit. Det söndag och stationshuset var stängt så där gick inte att gå in och väta på att det skulle regna lite mindre, jag var alltså tvungen att gå från stationen till stålhagen i det här regnvädret. Sagt och gjort så började jag gå och jag tog en väg där jag visste att det fanns en del träd på vägen för jag tänkte att dessa träd möjligtvis skulel skydda lite lite mot regnet i alla fall. Det gjorde dom inte.
När jag kom hem hade jag inte ett enda torrt plagg på mej, inte ens kalsongerna var torra. Det hade regnat så att pengarna i plånboken var blöta. I stort sett allt som låg i ryggsäcken (jag använde ryggsäck på den tiden) var blött, en bok om organisatinteori hade blivit så blöt att färgen på omslaget hade färgat av sej på sidorna i boken.
Det var kort sagt ett riktigt rejält regnväder, ett sånt som egentligen bara finns i dom allra mest dramatiska scenerna på film.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

och såna regnoväder är nog egentligen bäst på film också...

10:34 PM  
Blogger Nicklas R said...

Sant, åtminstone om man måste vara ute i dom

11:48 PM  

Post a Comment

<< Home