Wednesday, November 12, 2008

Fy fan

Jag brukar inte bli särskilt upprörd över att före detta riksdagsmän lever på riksdagspensioner och liknande, det finns liksom så mycket annat som känns vettigare att reta sej på i så fall.
Men när jag läser det här blir jag förbannad. Med tanke på hur jävla svinigt hennes parti beter sej mot "vanliga" arbetslösa ska hon fan inte sitta och säga att det inte finns någon anlednign för henne att söka jobb för att hon har en inkomstgaranti och inte skulle klara sitt tidigare yrke idag.
Visst, jag skulle väl inte heller se någon större anledning att arbeta om jag fick över 30000 i månaden för att vara ledig. Men med tanke på vilken retorik och vilka metoder hennes parti använder mot arbetslösa ska hon fan inte sitta och säga det hon säger. Jag menar ska andra som av olika anledningar inte klarar sina gamla yrken tvingas söka andra arbeten ska fan i mej hn också göra det. Hon ska fan inte kunna sitta och casha in bara för att hon inte vill ha något annat jobb än det hon jobbade med tidigare. Hon pissar ju på folk när hon uttalar sej som hon gör.

Alltså vill hon inte jobba och bara sitta och dra in sin "riksdagspension" så fine, det är inte det jag är förbannad på. Men då ska hon inte heller ställa massa krav på arbetslösa om att dom måste söka ett visst antal jobb och så vidare. Det är den extrema dubbelmoralen (eller vad man ska kalla det) jag blir förbannad på.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home