Wednesday, January 14, 2009

Det är detaljerna som gör det

Såg lite av den gamla filmen The Prize (jagad av agenter på svenska) på TCM förut. En film från 60-talet med Paul Newman i huvudrollen och som utspelar sej i Stockholm för er som inte visste det.
Jag tycker det är fint att dom ahr brytt sej om etaljerna så pass mycket att svenskarna faktiskt pratar svenska men det är fantastiskt roligt att alla "svenskar" har ganska grov brytning. Förutom dom som pratar engelska, dom har iställe en väldigt grov (och oftas fejkad) svensk accent istället.
En kul detalj var när dom skulle tillkännage nobelprisvinnarna och gjorde det genom att en gubbe sa att "här är årets vinnare" och slängde fram en bunt papper på ett bord framför ett gäng journalister. Jag vet i och för sej inte hur det gick till på den tiden, det kan ju ha vrit så det gick till men det kändes inte jättetrovärdigt ändå.
Gillade också att det fanns en karaktär som hette greve Jacobsson. Jag menar namnet Jacobsson känns ju inte så sjukt adligt direkt. Var förresten Leo G. Carroll som spelade honom, jag hade i ärlighetens namn lite svårt att tänka mej honom i någon annan roll än Mr. Waverly så det kändes lite som att se Mannen från U.N.C.L.E igen. Bara för det lägger jag upp den här bilden på Illya och Napoleon:

Jag saknar Mannen från U.N.C.L.E lite. Dom borde visa det igen.

Nu ska jag sova.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home