Thursday, March 26, 2009

50-öringar, tågbiljetter och annat

Har beställt tågbiljetter upp till Karlskoga till nästa vecka nu. Känns som det var längesen jag köpte biljetter i så pass god tid när ja gska nånstans, bruakr ju oftast bli typ dan före eller ett par dar i förväg annars men nu blev det en hel vecka i förväg.
På tal om biljetter så måste jag köpa en ny period på årskortet imorrn. Det innebär att jag nog kommer missa nån timmes pluggande imorrn vilket är lite synd men jag får väl se det som min lunchrast eller nått.
Men huvudaktiviteten under morgondagen blir som sagt pluggande, tentan är ju på fredag så det känns på något sätt rätt naturligt att det mesta av tiden fram tills dess ägnas åt studier.

Men på tal om ingenting är jag sjukt sur på att dom har bestämt att 50-öringarna ska försvinna. Mest för att det innebär att jag måste gå igenom min myntburk och rensa ut alla 50-öringar, det känns som ett sjukt drygt jobb. Visserligen skulle man kunna tänka sej att jag tar med mej hela burken ner till banken och växlar in den men det vill jag ju liksom inte göra förrän burken är full, det är ju liksom att fylla burken som är målet.
Sen är jag också sur för att det sannolikt innebär slutet för 50-örestuggummin. Dessa tuggummin som under mellanstadiet på något sätt definierade vad roliga timmen gick ut på, i vår klass hade vi nämligen oftast någon form av lagtävlingar och dte vinnande laget vann alltid massa tuggummin. Allra mest tuggummin hade dock alltid den grupp som för veckan ansvarade för arrangemanget av roliga timmen för dom såg naturligtvis alltid till att köpa så mycket tuggummin så det blev sjukt många över som dom kunde dela på.
Och fy vad nostalgisk jag blev nu när jag bröjade tänka på 50-örestuggummin. Det känns sjukt sorgligt att det konceptet sannolikt försvinner. Fast när jag tänker efter var det längesen jag såg såna överhuvudtaget, åtminstone har dom inte lika framskjuten plats vid godishyllorna nu som dom hade då verkar det som. Då under 90-talet avr dte rätt stort med 50-örestuggummin och jag vill minnas att dom ofta hade egna hyllor där lådorna med 50-örestuggummin stod. Och så många märken det fanns, Jenak, Bugg (i sjukt många olika varianter, dom röda och dom gröna var mina favoriter, dom blåa med peparsmak gillade jag dock inte alls, polkagrissmaken var dock rätt eftertraktad för den hade snyggare papper än dom andra), Dance, Sumo (den hade, om jag minns rätt, en sumobrottare på pappret), Shake (som jag dock inte gillade eftersom dom smakade lakrits, jag gillar inte lakrits), vilka minnen (det känns som jag har glömt någon sort men jag kan inte komma på vad det kan vara, kommer ni på någon jag glömt får ni gärna nämna det i komentarsfältet).
50-örestuggummin var en del av mn uppväxt och snart finns dom inte mer. Det är sorgligt. Fy på riksdagen och riksbanken för det dåliga belsutet!
Och nu slog det mej att jag nog måste kolla om det finns några 50-örestuggummin nästa gång jag besöker en mataffär eller godisaffär eller liknande där det brukade finnas när jag gick på låg- och mellanstadiet.

Hur som helst, nu ska jag sova. Det börjar bli lite sent och jag ska som sagt plugga imorrn. Tänkte till och med gå upp en timme tidigare än vanligt för att hinna plugga lite mer, shit vad disciplinerad jag är.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home