Friday, May 07, 2010

Tillbaka från huvudstaden

Så var man hemma igen. Egentligen gar jag varit hemma några timmar men "så var man hemma igen" kändes som ett bra sätt att börja inlägget.
Intervjuerna vi gjorde under dagen gick bra. Dom vi intervjuade pratade på bra och sa en hel del intressanta saker. Nu gäller det bara att komma sej för att transkribera intervjuerna också, jag brukar sällan transkribera intervjuer om jag inte måste (det är ju ett jäkligt drygt arbete) men den här gången ska det göras.
Resan hit ner gick också bra. Även om landningen blev lite semidramatisk. Det var liksom så blåsigt att piloten avbröt landingen i sista stund på grund av kastvindar och gjorde ett nytt försök. Men då kom vi ner som vi skulle. Kändes lite skakigt från det att vi kom nedanför molnen tills dess att vi tog mark men det kan lika gärna ha varit en illusion eftersom man visste att det var blåsigt och så. Eller blåsigt är nog fel ord, det var jävligt blåsigt. När jag stod och väntade på bussen som skulle ta mej ifrån flygplatsen (som jag för övrigt fick stå och vänta på i en halvtimme då jag först missade bussen med typ 30 sekunder, verkligen jättehärligt) var det flera gånger som man i stort sett fick luta sej emot vinden för att inte blåsa bort. Desstuom var det rätt kallt och lite så där nästan småregningt utan att det regnar (om någon förstår vad jag menar med det) i luften så allt som allt var det rätt vidrigt att stå där. Men till slut kom bussen och det var härligt.
Så mycket mer än intervjuerna hanns dock inte med där uppe idag. När dagens sista intervju var klar blev det en promenad ner till centralen och sen tåget ut till Arlanda ganska direkt. Hade kunnat vänta nån halvtimme eller så med att åka ut dit men jag hade ändå inget för mej och man vet ju aldrig hur lång kö det är till säkerhetskontrollen och så där. Måste för övrigt säga att det var sjukt smidigt väl på flygplatsen. Checkade in i förväg på internet och sen åkte jag med visakortet som biljett så det var inget krångel med biljetter och boardingkort och grejer utan man drog bara kortet både vid säkerhetskontrollen och ombordstigningen (där man dessutom inte behvöde stå i den vanliga kön utan kunde gå igenom en grind i stil med spärrarna på tunnelbanan när man hade kortet som biljett). Och även på tåget dit ut gick det att ha biljetten på kortet. Så det var fantastiskt smidigt och bra.
Men allt som allt måste jag säga att det var ett par trevliga dagar i Stockholm. Ett mycket välkommet avbrott i vardagen och lite minisemester så där. Det var härligt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home