Friday, January 18, 2013

Helvetespisskukarselskitfan!

Bofors - Örebro 3-5 (1-0, 0-4, 2-1)

Att vinna såväl skott som puckinnehav (det senare dessutom rätt överlägset) och spela nästan tre minuter mer power play än motståndarna och ändå förlora matchen är inte ok. I alla fall inte när det handlar om dett derby på hemmaplan med en av säsongens allra bästa publiksiffror.

Örebroidioterna ska inte få gå ifrån till 1-4 i andra, och när Bofors får in 3-4 en bit in i tredje ska inte könsdelarna från närke få peta in ett mål bara någon minut senare. Men fine, det hände och det är bara att komma igen. Och ska man se rationellt på det hela ser jag framförallt två skäl till dagens resultat (och även det dåliga resultatet i förra matchen). Framförallt saknas Kindahl enormt. Idag släpper Bofors in två mål i numerärt underläge, en spelform där Kindahl är jäkligt viktig. Han är överlag jäkligt viktig i det defensiva spelet överhuvudtaget, när man behöver stänga till och inte släppa till något. Det är en del i att man släppt in okaraktäristiskt många mål de två senaste matcherna. Sen tror jag också att man nu får betala lite för att man matchat Gistedt stenhårt. Han är en grym målvakt och det är klart han ska spela mycket, men även en målvakt behöver vila ibland. Jag tror liksom inte att det är någon slump att Henke Lundqvist vann Vezina den säsong när Rangers tagit in en kompetent back up och han fick spela något färre matcher än tidigare säsonger. Bofors har dessutom en klart kompetent andremålvakt, så att han inte fått spela fler matcher än han gjort är något av en gåta.

Men å andra sidan ska man inte dra för stora växlar av två matcher. Det är oroande att det blivit förlust i två (viktiga) matcher i rad, och det är oroande att det varit så svårt att hålla tätt bakåt. Men förhoppningsvis blir det en tillbakastuds och en (relativt klar) seger i nästa match.

Och det är klart, med tanke på publiksiffran (4831) borde man väl ha väntat sig att det skulle bli förlust. Bofors förlorar påfallande ofta när det är riktigt mycket folk på läktarna.