Tuesday, January 15, 2013

Om igår

Sådär ja, nu fungerar internet igen. Då ska jag väl kunna berätta lite om igår.

Gårdagen blev onekligen en lång dag. Klev upp vid kvart över fyra för att hinna tväta håret och göra lite annat småfix innan det var dags att gå. Sen gick jag hemifrån vid kvart över sex och kom inte hem igen förrän runt tjugo i tio på kvällen. Men det blev en trevlig lite dagsutflykt till Stockholm. Alla tåg var i tid så när jag kom upp hade jag ett par timmar på mig innan det var dags för intervjun. I och med det hann jag både äta lunch och ta en tur på Bengans. Och ja, det blev en affär på Bengans. Kom därifrån med Peter Morén-skivan som kom i höstas.

Men nåväl, när klockan var runt ett kände jag att det nog var dags att börja röra sig i riktning mot platsen där intervjun skulle äga rum. Det var ganska trevligt väder och jag hade ändå relativt gott om tid (cirka en timme) så jag bestämde mig för att ta en pormenad dit. Visste vart jag skulle och jag hittar ganska hyfsat där uppe så det var inga större problem att hitta dit. Var rentav såpass tidig att jag tog ett varv runt kvarteret innan jag gick in. Tog, duktigt nog, trapporna upp till det angivna våningsplanet. Använde kameran på telefonen för att se så att håret och skägget inte hade gjort uppror (hade trots allt sovit en dle på tåget och inte haft tillgång till spegel efter det) och ringde på.

Intervjun gick, vilket jag väl nämnde igår, ok. Varken mer eller mindre egentligen. Hade kunnat svara bättre på en del grejer, men hade också kunnat gå mycket mycket sämre. Så ok helt enkelt. Känner att jag är rätt nöjd med det med tanke på att det ju faktiskt var första intervjun sen jobbsökandet började på allvar. Om jag tror att jag går vidare till nästa steg? Ingen anign faktiskt, det beror ju helt på vilka andra som intervjuas och hur det går för dom och så. Vi får se vad som händer helt enkelt.

När intervjun var färdig hade jag omkring 1,5 timme innan tåget tillbaka mot Kalmar skulle gå, så jag började promenera tillbaka ner mot centralen. Tog en något längre väg tillbaka, delvis för att slippa vänta ngåra minuter mindre, delvis för att tja, få lite variation kanske. Visade sig lönsamt att ta den lite längre vägen, för när jag passerade Stureplan (företaget jag var hos hade sina lokaler på Östermalm) stod där en kille och delade ut gratis exemplar av SvD. Helt toppen faktiskt, då ahde jag ju något att bläddra i på tåget.

Kom fram i centralen i relativt god tid. Tog en runda där inne och funderade på om jag skulle äta innan tåget gick. Kände mig dock inte särskilt hungrig utan bestämde mig för att köpa med en sallad eller nåt från pressbyrån och äta på tåget istället. Hittade en tom bänk där jag satt och tog det lugnt en stund, köpte en sallad på pressbyrån och passade på att sträcka lite på benen innan det var dags att sätta sig på tåget söderut. Det var inga förseningar på hemvägen heller utan jag var tillbaka i Kalmar som beräknat. Tog bussen hem, kollade lite på tv, åt en gorbys (var inte mer hungrig än så, hade ju ändå ätit under dagen). Blev lite less på att internet inte fungerade, så typsikt att det skulle hända just en sådan kväll när man inte riktigt orkade med krångel.

Gick hur som helst och la mig istället och sen sov jag fram till omkring klockan ett i eftermiddags. Var skönt med en sovmorgon efter gårdagens tidiga morgon, långa dag och allmänna anspänning.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home