Thursday, May 16, 2013

Uteplatseftermiddag, och tidernas tv-krock

Ägnade eftermiddagen åt att läsa Sonic i solskenet på uteplatsen. Riktigt riktigt härligt att sitta där idag. Drack dock inget vin, kände att jag vill vara skärpt när jag tittar på hockeyn och eurovision ikväll så då hoppade jag över vinet. Sen bör väl visserligen itne ett glas vin drucket långsamt under eftermiddagen påverka skärptheten på kvällen något nämnvärt, men dumt att chansa ju.

Men hockeyn och eurovision ja. Värsta tv-krocken i mannaminne. Vet fortfarande inte riktigt hur jag ska lösa det. Känns hockeyn avgjord efter en period är det lugnt, då kan man byta kanal med gott samvete. Men annars är det problem. Funderar på att eventuellt köra ESC över play och sen ha hockeyn på (utan ljud) på tv:n, det bör ju funka hjälpligt i alla fall. Problemet då är att jag vill ha twitter uppe samtidigt som jag kollar på ESC, och i så fall kan jag ju inte ha playsändningen på helskärm. Men ja, jag får försöka lösa det på något sätt.

Riktigt dåligt av framförallt arrangörerna av hockey-vm att den här krocken överhuvudtaget uppstår. Att det inte går att göra så mycket åt datumen för varken hockeyn eller ESC har jag absolut förståelse för. Sånt brukar ju bestämmas rätt långt i förväg, och det är ju som det är liksom. Däremot hade de mycket väl kunant lägga Sveriges match på en annan tid. Att Sverige spelar 20.15 är nämligen ingen olycklig slump beroende på placering i gruppen eller liknande, utan det var bestämt redan innan turneringen att Sverige skulle spela den tiden om de gick till kvartsfinal. Så hade vm-arrangörerna bara haft lite framförhållning/fingertoppskänsla/koll hade de kunnat lägga Sveriges match vid, säg, halv sjutiden istället. Och vips hade det inte varit något problem. Något som de flesta rimligtvis hade vunnit på då tittarsiffrorna för såväl hockeyn som ESC sannolikt blir lägre än de hade kunnat vara (sen kan man visserligen hävda att TV4 vinner på det ändå då något fler antagligen tittar på fyran vid 21-23 nu än det varit om de haft sin vanliga tablå mot ESC, men sett till hockeyn som enskilt program sjunker antagligen tittarsiffran jämfört med om den inte krockat med ESC).

Hoppas för övrigt att hen som är ansvarig för att krocken uppståt blir tvungen att avgå. Det vore inte mer än rätt.

Känner mig för övrigt lite mer i form inför kvällens esc-twittrande än jag gjorde i tisdags. Har redan ett par formuleringar med lite mer svikt i steget som eventuellt kan bli aktuella att använda. Men så känns det också som att bisarrfaktorn är något högre ikväll än det var under tisdagens rätt jämngråa startfält.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home