Monday, September 23, 2013

En sista gång på uteplatsen

Satte mig och läste på uteplatsen en stund på eftermiddagen. Känns ganska sannolikt att det blev det sista sittandet där ute. För även om vädret skulle tillåta att sitta där ute längre fram under veckan är det tveksamt om jag har tid till det. Har en hel del att göra den här veckan nämligen. Inte minst är det rätt mycket som måste förberedas i och med att jag bara har kvar lägenheten till på måndag. Plus att det naturlgitvis är en hel del man vill hinna med att göra innan jag lämnar stan. Platser man vill besöka en sista gång, butiker att handla i en sista gång, vyer att se en sista gång, promenader att promenera en sista gång, saker och platser man har tänkt att se/besöka men som inte blivit av och då får man passa på att göra det nu medan det finns tillfälle. Ja, ni förstår. Egentligen är jag inte alls särskilt sugen på att flytta härifrån när flytten inte beror på att jag fått jobb någonstans, jag trivs ju mer än utmärkt både i stan och i lägenheten. Men jag har ju inget annat alternativ som det är just nu, och då är det ju som det är liksom. Och i någon mån kanske det är positivt. Att bo på en plats där jag inte vill bo, att jagas av känslan att vilja fly, kan kanske ge den där extra lilla glöden och nerven som krävs för att mina jobbansökningar ska stå ut ur mängden.
Fast fick jag välja skulle jag utan tvekan helst bo kvar här tills jag får ett jobb. Då hade det känts okej att lämna, då hade jag lämnat i någon sorts triumf, på väg mot nya äventyr. Att lämna som jag kommer lämna nu känns som ett misslyckande.

Nåväl. Dagen i övrigt finns inte mycket att säga om. Men jag har utsmyckat huset lite. När jag gick igenom en hög med papper hittade jag en poster som var med i Klick för några veckor sedan. En poster där Fadde Darwich pserar med sensuell blick och zebramönstrade trikåer. En väldigt fin poster. Men eftersom jag snart ska flytta härifrån finns ju ingen större poäng i att sätta upp den här i lägenheten, så jag gick ut och tejpade upp den i hissen istället. Kände lite att en så fin poster måste ju fler få möjlighet att glädjas av.

För övrigt var det skönt att sitta på uteplatsen och läsa idag. Solen värmde gott, och även om det var blåsigt så hade vinden sådan riktning att det inte märktes så värst längs väggen där jag satt. Inte heller att ett av spindelnäten där ute börjar bli rätt stort (och att det dykt upp ett par spindelnät till) stör. Så länge spindlarna håller sig i sina nät och inte kryper in hit bryr jag mig inte nämndvärt, alltid håller dte väl gåra flygfän borta.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home