Saturday, September 21, 2013

Hade sköj

Det var en kul kväll igår. Som vanligt alltså. Missade dock lite av spelningen. Anttila började spela ganska tidigt, så han hade redan hunnit börja när jag kom dit. Så där sprack min längst fram i mitten-svit. Men det var en bra spelning. Mycket folk, och jäkla bra drag, särskilt under hitsen då naturligtvis. Bra tryck i musiken också, särskilt med tanke på att Anttila inte hade något band med sig utan körde själv med akustisk gitarr. Det som dock var lite halvsynd med kvällen var att en inte oansenlig del av publiken gick därifrån efter konserten. Fast det var ju mest synd för de som gick därifrån. För sista timmarna blev jäkligt bra. Vi fick dansa till både Håkan, There is a light that never goes out, Ace of Base och TTA. Dock måste jag säga att det kändes lite halvfalskt att sjunga med i textraden "jag läser aldrig Proust igen", med tanke på att jag för tillfället är mitt uppe i att läsa Proust.

När det var slut för kvällen fick jag ett infall. Söderport ligger precis vid slottet, och slottet ser oerhört dramatiskt ut nattetid när det är mörkt och slottet är upplyst. Så jag fick för mig att se om det var lika dramatiskt på nära håll, och började gå mot slottet för att se hur nära man kunde komma. Det gick att komma väldigt nära. För någon som inte är bekant med Kalmar slott är det svårt att beskriva, men det gick att ta sig ända fram till slottsporten. Den som om den hade varit öppen hade lett in till borggården. Och ja, slottet var oerhört dramatiskt även på nära håll. Det är imponerande redan i dagsljus, men mörkret, tystnaden och att det var tomt på folk gav en extra dimension.

Idag mår jag fint. Är lite trött, men bakfylla har jag icke. Inte ens lite huvudvärk faktiskt. Ska strax gå och handla, och sen får vi se vad jag hittar på.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home