Wednesday, November 27, 2013

Kluven känsla

Igår fick jag ett nej tack från ett jobb jag sökt. Förvisso angående ett jobb jag inte hade några realistiska förhoppningar om att få då jag inte har någon direkt erfarenhet av branschen/verksamheten (sökte som en chansning för att jobbet verkade kul), men likväl ett nej tack. Inget ovanligt med det, det har blivit några stycken nu. Men det här nej tack-mailet skiljde sig en del från andra. Just det här nej tacket gav en kluven känsla. Till skillnad från andra nej tack var det här mailet trevligt, varmt och peppande. Det var inte alls opersonligt, och istället för några trötta standardformuleringar fanns formuleringar i stil med att jag var grym och verkade allmänt toppen, men att de tyvärr (för min del) valt att gå vidare med andra.
Blev som sagt en oerhört kluven känsla. Dels besvikelse naturligtvis, det går liksom inte att komma ifrån att ett nej tack alltid innehåller ett visst mått av besvikelse även om man inte trott att man skulle få jobbet (möjligtvis undantaget de gånger då man får svar först efter flera månader och man hunnit glömma att man överhuvudtaget sökt jobbet i fråga). Men också den trevliga känslan av att få beröm och att någon faktiskt tycker man är (eller i alla fall verkar vara) bra. Och bara en sån sak som att inse att personen faktiskt läst ens ansökan. Det är inte alls sällan man får känslan av att den/de som rekryterar inte gjort det.
 
Att de som svarar på jobbansökningar faktiskt tar sig tid att skriva ett ordentligt svar och inte bara klistrar in några opersonliga och kalla standardformuleringar är berömvärt, minst sagt. Det är man definitivt inte bortskämd med. Så all heder till den aktuella personen för det.
 
Att det kan verka märkligt att arbetsgivaren  tycker jag verkar grym men ändå valt att gå vidare med andra? Äsch, det är inte mer komplicerat än att jag förvisso är jäkligt bra, men att det finns de sökande som är mer lämpliga för just det här jobbet. Så det är inget att hänga upp sig på. Utan det är bara att suga i sig av berömmet och ta det som en självförtroendeboost inför det fortsatta jobbsökandet.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home