Wednesday, November 20, 2013

Ny dator!

Eftersom morsan och farsan hade sett ett bra erbjudande i ett reklamblad ville det sig inte bättre än att jag slog till på en ny dator idag. Det hade jag inte riktigt räknat med när jag klev upp imorse. Just i skrivande stund använder jag dock den dator jag haft sen förut. Har liksom inte hunnit/orkat installera antivirus och office och sånt på nya datorn än (det får bli morgondagens projekt), och det vill man ju gärna ha gjort innan man börjar använda den på allvar. Har hunnit prova den lite grann, men ska bli spännande här framöver när jag börjar använda den på riktigt att se vad den går för och så vidare.

På den nya datorn är Windows 8 det operativsystem som är installerat. En ny bekantskap för min del. Ingen särskilt angenäm bekantskap dock, utan hittills tycker jag att Windows 8 känns rätt värdelöst. Jag upplever det som fruktansvärt ologiskt och väldigt bökigt. Till viss del är det säkert en vanesak, men jag kommer nog aldrig vänja mig vid att inte ha en startmeny, eller vid det krångliga sättet att hitta det man ska. Känner lite att varför ändra något som är bra och som fungerar? Startmenyn var genial i all sin enkelhet. Den nya startvyn (eller vad tusan man ska kalla den) är bara hemsk och svåröverskådlig. Dessutom ska man inte glömma att startmenyn är en funktion användarna haft minst 20 år på sig att lära sig och vänja sig vid. Då är det definitivt inte användarvänligt att ta bort den.

Dessutom är jag sjukt sur över att varken patiens, röj eller, allra värst, hjärter finns förinstallerat utan måste laddas ner som någon jäkla app. Och ännu mer så över att mitt favoritspel hjärter inte ens verkar finnas som app. Det är skandalöst.

De tre citaten nedan (från den här tråden på Microsofts community) beskriver rätt bra hur jag upplever Windows 8 så här långt:
"I feel that win8 makes everything very complicated"
"The simple things are now not available because they worked"
"once you learn to know how to do things, they change it drastically for no other reason to annoy you"

Den nya datorn i sig är jag himla nöjd med. Den känns pigg och snabb och har mycket diskutrymme (men det lär jag återkomma till när jag väl börjar använda den), men det där jäkla Windows 8 hade jag, som det känns just nu, gärna sluppit. Känner lite att Vista kom tillbaka, allt är förlåtet!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home