Sunday, December 15, 2013

Händelserik lördag

Igår var en lite ovanlig lördag kan man säga. Dagen började med att klockan ringde tidigt. Det var lite möbler jag behövde skaffa, så då tog vi en loppisrunda för att se om något av det jag skulle ha fanns där. Och ska man på loppisrunda måste man gå upp tidigt. Det visade sig hur som helst att vi hittade så gott som allt jag skulle ha. Det enda jag inte fick tag på var en vägghylla till köket. Dessutom blev det sjukt billigt. Två bokhyllor, ett soffbord, en spegel och ett glasskåp för typ 800 spänn. Och då var det ändå bra grejer, och i väldigt fint skick. Annars kan man ju tro att second hand-möbler i den prisklassen kan vara sunkiga, men de här var verkligen superfräscha. Så om det är några möbler man behöver kan jag verkligen rekommendera att kolla på loppisar och dylikt först. Det kan spara väldigt mycket pengar.

Hur som helst. När möblerna var inburna i lägenheten vidtog arbetet med att få allt i ordning. Det gick visserligen bra, och resultatet blev också bra, men oj vilket tidsödande och drygt arbete det var att sortera alla böcker i bokstavsordning efter författare. Särskilt när man nästan fyllt ett hyllplan och upptäckte att en bok som skulle in var för hög för att få plats, varpå man fick  tömma hela hyllplanet igen för att flytta ner det ett hack. Men jag fick som sagt ordning på det till slut, och alla tomkartonger och dylikt kunde bäras ner i förrådet. Bara någon timme efter att jag var färdig med fixandet vidtog sedan kvällens inflyttningsfest. Det kanske kan tyckas märkligt att ha inflyttningsfest innan jag är helt inflyttad, men hade jag haft det senare hade det blivit väldigt tajt inpå jul och sen är det nyår och i januari vet jag av erfarenhet att det kan vara svårt att få ihop nåt. Så då passade den har helgen bäst. Sen var nog visserligen tanken att jag skulle ha flyttat in ordentligt, men eftersom jag fortfarande inte har någon internatanslutning i lägenheten och lite sådär är det smidigare att i huvudsak bo kvar hos morsan och farsan tills det är fixat. För man vill ju ha internet liksom.

Men inflyttningsfesten var trevlig. Det var inget särskilt avancerat, utan vi tjötade och lyssnade på musik och drack lite vin och hade trevligt sådär i största allmänhet.
Natten till idag var annars första natten jag sov i lägenheten. Det gick utmärkt att sova där också, även om sängen var betydligt mjukare än vad jag är van vid. Återstår att se när det händer nästa gång.

Lite miniflopp i förmiddags dock när jag tänkte diska glasen från igår, och upptäckte att jag varken hade diskpropp eller diskborste. Då blev jag lite trött och bestämde mig för att fixa den där disken någon annan dag istället.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home