Sunday, March 09, 2014

Som alltid: Juryn hade rätt, folket hade fel

Jag är missnöjd. Besviken rentav. Det var ju så himla nära att den bästa låten faktiskt vann. Två jävla poäng. Men det är som det alltid är: juryn har rätt, folket har fel. Visst kan man hävda att vissa jurygrupper hade tokfel (ja Tyskland och Malta, jag pratar om er), men som helhet hade juryn rätt. De hade den bästa låten som vinnare, och det var den bästa låten som fick flest tolvor.

Sanna Nielsens låt är, vilket jag väl nämnde tidigare, en typisk tråkballad. Oerhört ointressant och intetsägande låt. I mina öron en av de tråkigaste av de Sanna Nielsen tävlat med. Jag är väl inte lika oförstående som när Anna  Bergendahl gick och vann (det är jag fortfarande lite bitter över, kan än i denna dag inte förstå hur folk tänkte där), men jag förstår ändå inte vad folk ser i låten och framförandet. Hade det varit, säg, Bulgarien som skickade den till ESC är jag övertygad om att det allmänna omdömet hade varit i stil med att det var anonymt, segt och tråkigt, kanske rentav att det ett pekoral.

ESC ja, är rätt säker på att det kommer bli en rätt medioker placering för Sveriges del nu när vi skickar Sanna. Ace Wilder hade haft goda chanser att placera sig högt då det är en låt som ligger rätt i tiden, och som dessutom är rätt bra. Final blir det nog, men väl där landar vi  en bit utanför topp 10 är mitt tips.  Att det var tre bidrag som fick fler tolvor av jurygrupperna än vad Sanna Nielsen fick säger nog faktiskt en hel del om vilka chanser den har i ESC (nu skickar jag förvisso hellre Sanna Nielsen är Linus Svenning, men ni fattar poängen).Vi har hört Sannas låt förut, den låter som hundra andra låtar i samma genre genom åren.
Nej, Ace Wilder hade hade varit ett mycket mer piggt och spännande bidrag att skicka till Eurovision. Med tanke på att Sanna Nielsen bara är typ ett år äldre än mig känns det nästan lite tragiskt att säga det, men Sanna Nielsen står i mångt och mycket för dåtid. Att skicka Ace Wilder hade varit framtid.

Och nu återstår väl att se hur lång tid det tar innan en låt som man tycker är rätt bra även utanför mellobubblan, och som man verkligen håller på är med (och har chans att vinna) igen. Förra gången var väl när Salem al Fakir var med, orkar vi vänta i typ fem igen?

Hade för övrigt varit intressant att se statistik över vilka som röstade på vilket bidrag (framför allt då de två bidragen i toppen så klart). Har mina misstankar nämligen, och det vore ju kul att se om de stämmer.

Hur som helst, jag avslutar det här i samma anda som jag började: Folket har alltid fel. Avgå alla!

Fel låt vann!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home