Sunday, April 20, 2014

Nattkörning

Gav morsan och farsan skjuts till (och från) någon av deras bekanta som bor ungefär mitt ute i skogen under kvällen. Skjutsade dit dem i eftermiddags, och fick åka och hämta dem nu strax efter tio. Vägen dit har jag åkt hundratals gånger förut, det var nämligen samma väg som när man åker till kväggen, men nu när jag hämtade dem under kvällen var det första gången jag körde den vägen i mörker. En lite, smal, kurvig, backig skogsväg utan vägbelysning. Så när jag säger mörker menar jag verkligen mörker. Det var kolsvart, inte ens med helljus såg man knappt kurvorna innan man var i kurvan. Det var så mörkt att trots att jag kört vägen många gånger förut visste jag knappt var längs vägen jag faktiskt var. I kolmörker har alla kurvor och backar en tendens att se ganska likadana ut.
Men jag gillar att köra i mörker. Att sitta själv i bilen, med bra musik i högtalarna och köra nattetid är själva essensen av bilkörning. Sen skulle jag aldrig ge mig ut och köra under natten bara för att det är kul (icke nödvändiga bilresor bör ju undvikas), men när jag väl kör nattetid gillar jag det.

Och när jag kom hem var jag tvungen att fickparkera. Det har jag knappt gjort sedan jag övningskörde för tio år sedan, så det var kul att se att jag fortfarande kunde det.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home