Thursday, April 10, 2014

Orimliga tvättider

Tänkte boka en tvättid idag. Men det blev inget. Tvättiderna som finns i det här huset är så fruktansvärt orimliga att man mest bara ger upp och känner "det här går inte". De tider som finns är 07-16, och 16-22. Alltså kan man bara tvätta tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen. Jag vill varken tvätta tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen/kvällen. Jag vill tvätta typ mitt på dagen fö att slippa kliva upp skittidigt, och för att kunna ta det lugnt på kvällen. Men vänta nu, kanske någon säger, varför inte bara boka den tidiga tiden och sen gå ner och tvätta lite senare? Well, man måste börja tvätta senast en timme efter att tvättiden startat. Så då måste man oavsett kliva upp skittidigt.

I min värld hade det varit mycket mer rimligt med tre- eller fyratimmarspass, och att därmed ha fler pass under dagen. Tänker typ 7-10, 10-13, 13-16, 16-19 och 19-22. Eller kanske 7-11, 11-15, 15-19, 19-22 om man hellre vill det. Dels skulle det göra att det finns fler tider att välja på, men det skulle också ge större möjlighet att tvätta på tider som passar en själv.
Och liksom kom igen, 07-16. Det är ju nio timmar. Nio. Vem i hundan behöver nio timmar på sig för att tvätta? Det är ju en så orimligt lång tid att man knappt tror att det är på riktigt. Hur mycket tvätt har man om man behöver nio timmar på sig för att tvätta?

Skulle det sen vara så att folk vill ha lite längre tvättpass kan man ju ändå kan dela in dagen i åtminstone tre pass. Typ 07-13, 13-16 och 16-22. Då har man två sextimmarspass (vilket bara det är en sanslöst lång tvättid) och ett tretimmarspass, och skulle då någon mot förmodan tycka sig behöva nio timmar för att tvätta så är det väl inte omöjligt att tänka sig en möjlighet att kunna boka både en sextimmarspass och ett tretimmarspass.

Hade varit intressant att veta vad tanken med de orimliga tvättiderna är. Skulle inte bli förvånad om det är hen som är ansvarig som tycker det blir för bökigt att tejpa upp mer än två bokningslistor (som dessutom bara är två urrivna kalendersidor) utanför tvättstugan. Fick jag bestämma hade jag sett till att skaffa en ordentlig bokningstavla med pluppar. Känns inte som att det kan vara någon större kostnad för föreningen. Och det skulle vara en avsevärd förbättring jämfört med dagens system.

Om det bara hade framgått av inbjudan till bostadsrättsföreningens årsmöte hur man gör för att lämna motioner hade jag definitivt motionerat om ändrade tider i tvättstugan. För som det är nu känns som ett skämt. Nio timmars tvättid, herrejösses.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home