Saturday, April 12, 2014

Katastrof

Alltså, ny designen på Spotify. Vilken fullkomlig katastrof. Jag var inte särskilt förtjust i den förra när den infördes, men jämfört med det nya var den magnifik.

Nya designen är ful, svåröverskådlig, barnslig och allmänt hemsk. OK, det finns ett par grejer som inte suger hästballle. Den mörka bakgrundsfärgen gillar jag och profilsidan är bättre. Men allt annat är fruktansvärt. Hatar särskilt den nya, större, textstorleken och teckensnittet, och det större mellanrummet mellan låtitlarna i både spellistorna och albumen. Det gör listorna väldigt mycket mer svåröverskådliga, och scrollandet i listorna blir betydligt bökigare. Plus att det blir svårare att hitta en spellista i vänstermarginalen om man har många spellistor (vilket jag har).
Fattar inte varför saker ska ändras bara för ändrandets skull. Om något är bra och fungerar finns i mina ögon ingen som helst anledning att ändra det (om nu inte ändringen innebär en avsevärd förbättring, men det gör definitivt inte den här designändringen, snarare tvärtom). Sen fattar jag inte heller varför det ska vara så omöjligt att låta användaren själv anpassa exempelvis teckenstorlek och färgschema. Går det att göra på massa sajter förstår jag inte varför det inte skulle gå och göra i Spotify. Och att göra något anpassningsbart för användaren, det om något vore användarvänligt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home