Wednesday, April 23, 2014

Tvättade

Tvättade idag. Det gick bra, får man nog säga. Men tvättstugan här är ju, tja lite som den är. Tvättmaskinerna kan jag absolut inte klaga på, de var både användarvänliga och snabba. Med tanke på hur långa tvättiderna är befarade jag att det skulle vara gamla sega maskiner som tog typ två timmar på sig att bli klara. Men det visade sig vara hyfsat nya maskiner, som gjorde en tvätt på sisådär 40-45 minuter. Och torktumlaren var så modern och avancerad att instruktionsboken tydligen behövde ligga uppslagen på den. Dock använde jag aldrig tumlaren idag då jag inte hittade någon knapp för lågtemperatur, och det vill jag ha när jag ska tumla för att inte riskera att något krymper.
Själv lokalen var dock inte den härligaste om man säger så. Lite trång och lite sliten är en inte alls överdriven sammanfattning. Dessutom lyckades jag inte lista ut hur tusan man tänder lyset. Det jag däremot blev riktigt trött på var torkrummet. Det var ett hyfsat värdelöst torkrum. När jag kom ner och skulle hämta tvätten var typ 80% av all tvätt fortfarande blöt i varierande gran (från genomblött till lite fuktigt i ett veck), och då hade det ändå hängt i torkrummet i 3-4 timmar. Så det var bara att ringa morsan och farsan och be att få låna deras torkställning så jag kunde hänga den fortfarande blöta tvätten någonstans.

Men man kan väl bara skratt åt det. Det känns liksom lite genomgående med tvättande här i huset att det är något av ett skämt. Från de sanslösa tvättiderna och det torftiga bokningssystemet (tvättiderna bokas genom att man skriver upp sig i en almanacka) till det kassa torkrummet. Det finns liksom någon form av röd linje där.
Och jo, jag kan tycka att en bokningstavla och ett torkskåp (eller kanske en till värmefläkt till torkrummet) kunde vara mer vettigt för bostadsrättsföreningen att, som tydligen är planerat, byta källardörrar. En bokningstavla och ett torkskåp kan inte vara några jätteinvesteringar, men det skulle innebära en enorm förbättring. Skulle det dessutom införas vettiga tvättider vore det toppen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home