Monday, August 25, 2014

En biltur

Åkte upp till Kväggen på tidiga eftermiddan för att lämna tillbaka en bok (Thor Modéen-biografin) jag lånat av min farbror. Väl där visade det sig att han behövde handla lite och undrade om jag kunde köra honom till Kristinehamn. Jag hade inget särskilt för mig så det kunde jag. Så åkte fram och tillbaka dit. Alltså jävlar vad högt vattnet var i de bäckar och kanaler och små pölar som finns längs med den vägen. Och då var det ändå ingenting mot hur det enligt medias rapportering var inne i stan förra veckan. Visst har man förstått att det är mycket vatten och höga flöden och så vidare däromkring, men det blir så mycket mer slående och konkret när man ser det med egna ögon. Nåväl, när jag skjutsat tillbaka honom till stugan blev jag kvar där en stund och satt och tjötade. Så jag var inte hemma igen förrän en släng efter åtta. En lite längre utflykt således än jag hade tänkt från början. Men då hade jag ju något att göra under eftermiddan så det var väl bara bra.

Nu när jag kört farmors bil en hel del på sistone kändes det för övrigt rätt ovant när jag satte mig i morsans och farsans bil och körde iväg. Fast det gick rätt fort att vänja sig, jag har ju kört den bilen en del förut liksom.

När jag körde hem var det för övrigt oerhört trolsk stämning längs vägen. Låg dimma över fälten sådär som det kan vara ibland på morgnarna ni vet. Väldigt fint.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home