Sunday, September 14, 2014

Valdag

Nähä, det där halsontet blev ingen enkvällshändelse. Har fortfarande ont i halsen. Är väl dock inte direkt sjuk i övrigt, men mår inte tipptopp heller. Det känns liksom lite som att febern är precis på gränsen för att bryta ut (obs! inga ordvitsar om valfeber tack). Så vi får väl se vad som händer, men det hade ju inte gjort något om sjukheten försvinner under dagen. Har ju, tillexempel, undvikit sötsaker i flera veckor för att jag tänkt trycka i mig godis till valvakan ikväll, och godis tappar ju lite av sin charm om det gör ont att svälja.

Men val idag alltså. Sköj. Lovade ju igår att nämna lite om mina förhoppningar inför valet. Att det blir rödgrön majoritet är ju en given förhoppning. För egen del kommer jag rösta på farbror Sjöstedt & Co. Sen hoppas man ju också att äckel-SD tokfloppar och åker ur riksdagen med ett brak, men en mer rimlig förhoppning är väl (tyvärr) att de inte blir vågmästare och att de inte blir tredje största parti. Gällande Fi har jag nog till sist landat i att jag trots allt hoppas att de inte kommer in i riksdagen. Känslan är att de kan behöva ett par år till innan de är politiskt och organisatoriskt mogna för att ta det steget. Så jag tror att det vore bättre för Fi att inte komma in i år utan att de får en mandatperiod till på sig att utveckla sin politik och sin organisation. För idag har de ingen genomarbetad helhetspolitik, och i någon mån känns det fortfarande som lite av en enmansshow. Sen kan jag inte neka till att jag personligen har lite svårt för Gudrun Schyman, jag upplever henne lite arrogant och självgod, och det kan säkert spela in i hur jag ställer mig till Fi.

Fast den allra största förhoppningen inför dagen och kvällen är nog ändå att den store Sören Holmberg ska få en större roll i kvällens valvaka än vad han fick vid vakan för EU-valet.

Hur som helst. Jag ska väl ta och göra min morgonrunda här på internet, tvätta ur håret och sen promenera iväg och rösta. Håll tummarna för att febern inte bryter ut på allvar!V

0 Comments:

Post a Comment

<< Home