Thursday, September 11, 2014

Premiärförlust :(

Bofors - asplöven 2-4 (1-1, 1-2, 0-1)

Dålig, rentav småtråkig match. Inget av lagen var särskilt bra, men tyvärr fortsatte det som under försäsongen att BIK hade problem med effektiviteten. Sen bjöd tyvärr Bofors målvakt ett mål då han gjorde en supertavla och släppte in en puck som dumpades in mot mål. Och då gick det som det gick. Surt.

Överhuvudtaget är väl känslan efter matchen att målvakten har en del att bevisa. Det hade han väl redan innan med tanke på att han haft rätt stora skadeproblem och knappt spelat något de senaste säsongerna, men dagens insats kändes väl tyvärr inte superövertygande. Hade hoppats på att han skulle kliva in och spika igen, och tysta eventuella tvivlare. Men nu bjöd han tyvärr på ett mål (sånt som händer alla målvakter någon gång emellanåt visserligen, men typiskt att det skulle hända just i första matchen), agerade lite halvosäkert när han var ute och skulle spela med klubban, och släppte en och annan halvtveksam retur. Så känslan är som sagt att han har en del att bevisa. Men säsongen är lång, och just eftersom han inte spelat så mycket de senaste säsongerna får vi nog räkna med att det tar några matcher innan han kommer in i det. Så jag har fortfarande gott hopp om att han ska göra en bra säsong.

För övrigt kan jag tycka att för ett lag som har ambition att vara med och slåss i övre delen i tabellen ska Asplöven hemma vara tre poäng. Men men, alltid är det någon match man "ska" vinna som går åt helvete. Synd bara att det var premiären i år, för en bra start ska inte underskattas.
Vi får trösta oss med att vi i alla fall inte var premiäromgångens största misslyckande. Västerås, som är ännu mer topptippade än BIK, lyckades förlora (2-5) hemma mot fullständigt bottentippade nykomlingen Vita Hästen. Hihihi.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home