Monday, March 23, 2015

Lövblås och film

I förmiddags gick det runt ett par stycken med lövblåsar här utanför. De blåste ihop massa grus i en hög som senare sopades upp. Avskyr verkligen ljudet av lövblåsar. Förstår inte varför de inte utrustas med någon form av ljuddämpare. Eller varför det inte uppfinns tysta lövblåsar. Men man får väl vara glad för att det var i förmiddags och inte i morse. För att bli väckt av en lövblås är ännu värre än ljudet av en lövblås.

På eftermiddagen tittade jag på matinén General von Döbeln. Helt ok filmer, men jag har svårt för när filmer som handlar om riktiga historiska personer tar sig så väldigt grova friheter med historien. Att man skarvar lite och ändrar en del detaljer för att få en vettig intrig säger jag inget om, det är ju oftast nödvändigt. Men när man plötsligt hittar på revolutionsförsök som aldrig hänt och låter folk handla på ett sätt som är i stort sett tvärtemot hur det verkligen gick till, då har jag en del invändningar. Vill man göra så, då kan man gott hitta på helt nya figurer också istället för att påstå sig berätta om verkliga historiska personer.
Men som film betraktat ändå en helt ok film som sagt. Trevlig underhållning att lägga en dryg timme på. Och Edvin Adolphson var, som alltid, utmärkt i huvudrollen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home