Saturday, March 14, 2015

Det kunde varit värre

Jag tyckte Mariette hade det bästa bidraget, höll således på henne, hon borde vunnit. Alltså vann fel låt. Men samtidigt kan jag inte vara så missnöjd som jag brukar, för det kunde varit betydligt värre.

Jag är definitivt inget fan av Måns Zelmerlöv. Har aldrig varit och kommer aldrig att bli. Men man måste ändå vara glad över att jojken eller pågarna från Sjöbo inte vann. Det hade varit så grymt skämmigt att skicka någon av dem till eurovision. Båda två är den typ av bidrag man hånar andra länder för. Sen är både Jon Henrik och Hasse ganska charmiga på sina olika sätt, Hasse med sitt goda humör och oförställda glädje, och Jon Henrik med sin fåordighet och värdiga lugn (intervjun med honom i eftersnacksprogrammet var ju magisk. Magisk!). Men deras bidrag, nej fy.
Så ja, fel låt vann, men det kunde varit värre. Mycket värre.

Och det är klart, när ett bidrag är så fruktansvärt överlägset både hos juryn och folket, då finns det väl antagligen något där som jag inte riktigt ser. Dock är väl risken ganska stor att det är numret snarare än låten som premierats. För ärligt talat, visst är låten milt uttryckt väldigt ointressant?

Hur det kommer gå i eurovision? Tja, med tanke på överlägsenheten hos de internationella jurygrupperna finns nog förutsättningar för att det kan gå ganska hyggligt. Det förutsätter dock att det är möjligt att genomföra numret även i esc. Det kan man ju inte vara säker på att de förutsättningarna riktigt finns. Går det inte att genomföra utan det istället blir ett mer konventionellt nummer, då är nog risken för en högst medioker placering ganska stor. Med numret bör det, trots att jag personligen inte ser storheten i låten, bli topp tio.

Personligen höll jag som sagt på Mariette. Men eftersom jag och folket nästan aldrig är överens var det inte direkt överraskande att hon tappade placeringar när folkets poäng kom. Förstår inte varför folket ska få vara med och bestämma. Räcker väl om de får rösta fram Jerringpriset och folkets pris på guldbaggen?
För övrigt tror jag även hon hade haft hyggliga chanser i esc. Tyckte att hennes nummer var klart esc-kompatibelt redan första gången jag såg det. Och efter Kristin Amparo hade hon årets bästa låt.

På tal om Mariettes låt, den här Sonny Gustafsson som var en av låtskrivarna, är det samma Sonny som var med i (den bästa säsongen av) Baren för en himla massa år sedan?

Nåväl, skönt hur som helst att inte vara superupprörd över resultatet för en gångs skull. Visst, jag är inte särskilt förtjust i vinnaren, men det är ändå en lättnad att det inte blev värre. För det kunde ju, sett till vilka tre som var folkets medaljörer, ha blivit mycket värre.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home