Wednesday, May 06, 2015

Undermåligt TV4

Slog mig nu ikväll vilka undermåliga sändningar TV4 göra från hockey-vm. Under själva spelet finns inget att klaga på, men försnacket och paussnacken är provocerande uselt. Inte en laguppställning eller statstikskylt så lång ögat kan nå. Helt renons på någon som helst substans i snacket, inga analyser eller förklaringar, bara ärketönten Wikegård som sitter och slänger ur sig saker som "det ska bli roligt" eller klyschor i stil med "de måste spela med mer energi", och sen blir det fem minuters reklampaus. Undermåligt, substanslöst, poänglöst. Ska man överhuvudtaget ha ett uppsnack bör man åtminstone visa laguppställningarna inför matchen, och allra helst också kommentarer om hur de olika lagen spelar och vad som kommer bli viktigt rent taktiskt och så vidare. Där någonstans borde minimumgränsen ligga. Det fyran presterar nu är bara uselt. Det borde man väl visserligen ha väntat sig med tanke på att det är just fyran som sänder, men någonstans hade man ju hoppats att de skulle skärpt till sig lite i år.
Och alltså, om det är det här gänget som ska sköta sändningarna från allsvenskan kommande säsong (TV4 och C More är ju samma koncern), då kommer det bli outhärdligt att titta på.

Matchen då? Bra första period av Sverige, de övriga två förjäkligt dåliga. Var som att de trodde att det bara skulle vara att spela av matchen när de hade 3-0 efter första. Visst spelade Kanada bättre i andra och tredje, men de hade aldrig vänt om Sverige fortsatt spela som de skulle. Att bjuda kanadensare på mängder av jättechanser är dömt att misslyckas.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home