Friday, May 01, 2015

Kan inte påstå att jag firat

Nej, jag kan inte påstå att jag direkt firat valborg idag. Fast det är klart, jag spelade såklart Håkans Valborg i eftermiddags, och så kostade jag på mig ett glas vin här under kvällen, så det kanske man kan kalla firande. Sen finns väl just ingen tradition att fira rejält på valborg i de kretsar där jag umgås här i stan. De gånger jag festat på nyår är när jag bott på andra ställen. Det senaste jag kan dra mig till minnes är väl sista året jag pluggade, då vi tog ett par glas hemma hos en klasskamrat och sedan gick iväg till ett ställe på stan. Det var den kvällen vi stod i kö i uppemot två timmar och sedan inte var säkra på om det verkligen hade varit värt köandet. Nog om det.
Men traditionen att festa på valborg finns alltså inte i mitt Karlskogagäng. Det kan jag väl tycka är lite synd (varje anledning till att kalasa är en bra anledning enligt mig), kanske särskilt i år när det är sista gången vi fortfarande är under 30, men det är ju som det är. Skulle förstås kunna ta tag i det och styra upp något själv, men ofta är det så att det inte är värt energin att ens försöka tyvärr.

Hur som helst. Hade det varit fint väder idag hade jag nog suttit en stund på balkongen. Det hade man ju kunnat kosta på dagen till ära. Men det har varit regnigt och blåsigt mer eller mindre hela dagen, så jag har roat mig inomhus istället. Minus då den stund jag var ute på promenad naturligtvis. Det ska till riktigt dåligt väder, åska eller möjligtvis extremvärme för att den dagliga promenaden ska ställas in.

Nu ska jag se om jag kan bestämma mig för vilken sång som ska bli kvällens franska.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home