Saturday, October 17, 2015

Kanon!

Bofors - Mora 5-2 (2-1, 2-1, 1-0)

Jäkla gött med tre poäng. Andra raka trepoängaren. Nu gör vi som i fjol och går för 14 raka. Eller förlåt, nu siktar vi på att göra det bättre än i fjol och går för 15 raka.

Bra jobb i tredje när man bevakade ledningen, även om Mora låg på och vann skotten i perioden ganska klart fick de ändå ganska få superheta lägen. Även bra anfallsspel i större delen av matchen, och man får verkligen säga att Estoclet rivstartat sedan han gjorde säsongsdebut efter skada förra matchen. Fyra poäng (2+2) på två matcher är ju ett helt ok facit, särskilt för att vara de två första tävlingsmatcherna för säsongen. Jävlar vad bra han kan bli när han helt och fullt kommer in i matchtempo och timing och så vidare.
På den negativa sidan idag var väl att Moras första mål kom efter slarv i egen zon, och stundtals blev det lite väl kladdigt och lite väl mycket misstag. Det blir en del slarviga passningar, tappade puckar och emellanåt onödigt krångligt när man ska ta ut pucken ur zon eller vända spelet.
Överlag tyckte jag dock att BIK var bättre än Mora idag, och segern var välförtjänt. Och så måste jag påpeka att domare Gossas gjorde en klart godkänd insats. I alla fall om vi bortser från den solklara kompensationsutvisningen på Calle Berglund i slutminuten. Det hör inte till vanligheterna att man kan säga det om domarna i den här serien.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home