Monday, November 30, 2015

Stärkt ur det

Såg matinén Försummad av sin fru (1947) idag. Den var helt ok. God underhållning för stunden. Dock kanske roligare i enskilda scener än som helhet. Eftersom jag hade kvar av det dyra, jättegoda rödvinet kostade jag faktiskt också på mig ett glas av det till filmen. Någon fördel måste man ju få ha av att vara ledig på heltid.

Bra promenad idag för övrigt. Och dagens skrivande gick också bra. Fick ta dagens skrivpass lite tidigare än vanligt idag eftersom internet låg nere imorse, och det visade sig fungera alldeles utmärkt. Kanske skulle prova det fler gånger.

Angående det där jag skrev om igår så har jag faktiskt känt mig på nästan oanständigt gott humör idag. Men jag har nog insett att jag inte bara går hel ut ur det, utan att jag rentutav går stärkt ut ur det. Herregud, jag vågade, jag utmanade mig själv, jag vidgade mina gränser, jag lärde mig något om mig själv. Framförallt: jag vågade. Jag tog en chans. Det flög inte och det är jävligt trist, men jag gav det ett ärligt försök. Jag kommer aldrig behöva undra vad som hänt bara jag vågat, kommer aldrig behöva ångra att jag inte vågade. Visst, jag kommer antagligen fortsätta undra vad som hade kunnat bli om hon tackat ja och dykt upp. Men det kunde jag inte styra över, så det kommer jag aldrig kunna ångra. Jag kan känna lite att fan, det gick inte som jag hade hoppats men på något jäkla vänster var det ändå jag som vann. För jag vågade kasta mig ut. Det är jag stolt över.

Men första december imorrn alltså. Det innebär naturligtvis säsongspremiär för julmust. Således får jag ge mig ut på jakt efter julmust i glasflaska. Det är ju dessvärre inte helt lätt att hitta nuförtin. Julmust ska drickas ur glasflaska. Petflaska eller burk blir inte på riktigt. 33cl glasflaska är grejen.
Choklaskalendern är dock inhandlad. Det fixade jag idag. Måste bara komma på vad sjutton jag ska ha för tema på min årliga, medvetet torftiga instagramkalender också. Förra året hade jag köttbullar, året innan det chokladen ur kalendern. Har inte riktigt kommit på någon bra idé för årets upplaga än, så ja vi får väl se vad jag kan värka fram imorgon.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home