Tuesday, September 05, 2017

Affischer

Så var hundvakt/sällskap i förmiddags. Det gick helt utan missöden. Sedan tittade jag på fina och sorgliga Ombyte av tåg som gick som matiné. Nästa vecka visas också bra matinéer. Sjätte skottet och Lågor i dunklet. Toppenbra båda två, så de tycker jag verkligen att ni ska titta på. Och lite senare i september visar de Atlantäventyret, som är cirka en av mina favoritfilmer. Så september är en riktigt, riktigt bra månad ur matinésynpunkt.

Var förresten nära att komma över en löjligt snygg bioaffisch för Atlantäventyret för något år sedan. Beställde den i en webbshop specialiserad på gamla filmaffischer, den fanns i lager enligt sidan. Men när de skulle packa min beställning upptäckte de att den inte alls fanns utan att någon hade missat att uppdatera hemsidan när den sålts. Då blev jag fett besviken för jag hade gått och spanat på den där affischen ganska länge. Kan fortfarande känna ett styng av besvikelse när jag tänker på det. Original från 1934, skitsnygg och jag har/hade ett ställe där den skulle passa perfekt.
Hur som helst slutade det med att jag fick välja en annan affisch istället. Hade beställt en till samtidigt (som jag skulle ge bort i present) och det var förskottsbetalning som gällde, så det blev enklare än att hålla på och krångla med återbetalning och jox. Jag är sjukt nöjd med den jag fick istället också (Hans majestät får vänta), men ändå. Någonstans hoppas jag nog fortfarande att någon gång lyckas hitta en likadan Atlantäventyret.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home