Friday, November 24, 2017

Tveksamt tränarbyte

Tränarbyte i BIK alltså. Thermell och Näsa ut, Czarnecki och Wessner in. Jag är väl inte helt övertygad om att det verkligen är rätt beslut.

Jag kan förstå klubbens beslut, det har gått dåligt hittills och något behövde onekligen göras. Jag hade dock föredragit att TT och Näsa fick fortsätta men att man tog in Wessner som tredje röst i båset. Rent spontant känns det som att en sådan förhållandevis liten justering hade kunnat göra ganska stor skillnad. För jag upplever att Wessner och allt vad han bar med sig i form av inställning och vinnarskalle på sätt och vis har saknats, det är mycket därför jag har velat ha in Per Ledin i truppen, han är lite samma typ. Och att då få in honom på tränarbänken, som pådrivare och för att kunna skälla när det behövts, det hade bidragit med något som kanske saknats. Dessutom tror jag att trojkan TT, Näsa, Wessner hade varit en grym kombination. Det hade inte funnits en tränartrio med mer klubbhjärta någonstans i världen, i alla fall inte på elitnivå.

Ska jag vara helt ärlig tror jag dessutom inte att BIK:s kräftgång såhär långt till övervägande del beror på tränarna. Ska man vara krass är nog truppen tyvärr inte tillräckligt vass, åtminstone inte när vi dragits med en hel del skador under mer eller mindre hela säsongen. Vi har helt enkelt inte lyckats ersätta de poäng och den kvalitet som försvann efter förra säsongen, och de som är kvar har inte lyckats ta de steg det kanske fanns förhoppningar om. Därtill tror jag att det ställde till en del när Kruse oväntat värvades av Rögle. Det känns som att man fick tänka om lite kring lagbygget där och att man dels fick lite brått att hitta en förstemålvakt, dels fick lägga mer pengar på en målvakt än man nog tänkt från början. Och vips fanns inte de pengar man tänkt investera i vass spets eller en klassback. Jag vet naturligtvis inte om det är så utan det är bara spekulationer, men det känns inte som en orimlig tanke i vilket fall.

Nu kommer hur som helst Czarnecki in och det är väl bara att hoppas att det ger positiv effekt. Personligen är jag ärligt talat inte superexalterad över det namnet - som jag minns det var åtminstone de sista åren han var här rätt gråa och mellansäsongiga, och att det var först när Sam tog över något år senare som det började gå bra på riktigt - men visst är han en stabil och rutinerad tränare, det går inte att förneka. Det återstår väl att se hur det går, vi kan ju i alla fall inte hamna längre ner i tabellen.
I grund och botten vill jag hur som helst se ett par värvningar till för att spetsa laget. En vass forward och en bra och stabil back och fortfarande vill jag, trots att vi nu får in Wessner i båset, gärna se Ledin i BIK-tröjan. Jag tror fortsatt att han skulle ha en hel del att tillföra det här laget. Framförallt i form av att reta vansinne på motståndarna och tjata hål i huvudet på domarna, och inte minst väcka den där känslan av rocknroll som någonstans varit BIK:s signum men som i alla fall delvis saknats i år.

I vilket fall kommer jag sakna TT och Näsa. Man vet att de har enormt stort hjärta och brinner för BIK, och de har de facto funnits i klubben som spelare eller ledare i 20 års tid. De har varit så grymt viktiga för att göra BIK till vad och var vi är idag, inte minst har de varit en enormt stor del av den så omtalade BIK-andan. Det gör det extra vemodigt att de nu tvingas lämna det där båset där de tillbringat en så stor del av de senaste 20 åren. Jag hoppas att alla, verkligen alla, med BIK-hjärta har vett nog att hylla dem för deras insatser.
Och som sagt, jag är inte övertygad om det kloka i att peta dem. Någonstans känns det som ett misstag. Känslan är att de som tränare fortfarande har sina bästa år framför sig. Jag hade, som sagt, hellre sett en lösning där de fått fortsätta men med förstärkning av Wessner i båset. Det hade känts klart spännande, och som något att bygga på inför framtiden.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home