Sunday, January 28, 2018

Härligt!

Bofors - Södertälje 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)

Kanske inte den vackraste av segrar, men det är ju poängen som är det viktiga och en arbetsseger ger lika många poäng som en total utspelning. Det ska väl dock i ärlighetens namn erkännas att Södertälje under matchens första halva, framförallt första halvan av andra perioden, hade det mesta av spelet och flera gånger fick ner spelet i BIK:s zon under förhållandevis långa sekvenser. BIK försvarade sig dock bra och lyckades oftast hålla dem på utsidan, och särskilt vassa chanser fick de inte. I tredje tog dock BIK tag i taktpinnen lite mer och efter 1-0 var det egentligen inte mycket att snacka om. Södertälje försökte och de hade väl ett par längre anfall och ett par situationer där en snedstuds hade kunnat ställa till med något, men på det hela taget kom de liksom ingenstans. BIK spelade utmärkt i försvaret, och hade ett grymt penalty kill när de åkte på en utvisning ungefär halvvägs in i perioden. När SSK sedan drog på sig ett par utvisningar i slutminuterna kändes det klart, och när de chansade med att plocka målvakten kunde Daggen slå in spiken i kistan.
Mest beröm idag ska dock Olle Eriksson Ek ha. Han gjorde en grymt bra match i målet. Igen får man väl nästan säga. Han har varit riktigt bra sedan han kom in. Om det blir som det sägs att han ska lånas ut till allsvenskan över hela nästa säsong ser jag mer än gärna honom i BIK-tröjan då. Tänker att han och Jidskog kan få fortsatt förtroende som målvaktspar, och så ser jag gärna att man skriver ett nytt tvåårskontrakt med Frykholm där han första året lånas ut och får utvecklas med mycket speltid i ettan, för att säsongen därefter komma tillbaka och kliva in i allsvenskan. Fast det hänger ju såklart på att BIK klarar sig kvar (och uppfyller villkoren för elitlicensen för den delen).
På tal om det förresten, i skrivande stund bara två poäng upp till strecket. Visserligen med en match mer spelad, men ändå. Fortsätter det i den här riktningen ligger skägget helt klart risigt till.