Friday, June 22, 2018

Midsommar 2018

På det hela taget en lugn midsommarafton. Vi, och med vi menar jag mig själv och de vänner jag har här i stan, har ju inte haft någon midsommarfest på rätt många år nu och således inte heller i år. Tycker faktiskt att det är ganska skönt. Blir lätt så hysteriskt just på midsommar, så det finns ändå något tilltalande i att inte festa då. Men var nere hos föräldrarna en sväng på eftermiddagen/tidiga kvällen. Lite midsommarmat och jordgubbar och så. Sedan har jag druckit en lättgrogg, ätit choklad och spelat Summer Party 2018 på lite högre volym än jag skulle göra alla andra kvällar (fördel med midsommarafton: de flesta grannar är ute någonstans, och är de ändå hemma är toleransen för hög musik större än annars). Väldigt trevligt.
I morgon kommer jag nog ta min årliga champagne, chansons et chocolat-afton. Brukar ju ta en sådan runt midsommar. Öppnar en flaska champagne frampå eftermiddagen som jag sedan dricker ur under kvällen, lyssnar på fransk musik och petar i mig en och annan lite bit mörk choklad (champagne och mörk choklad? Prova! Bättre kombination än man kan tro). Brukar vara synnerligen angenämt.

På tal om Summer Party förresten... Rockade till det så rejält under en av låtarna att både nacken och huvudet eventuellt kommer vilja mörda mig. Inte helt lyckat kanske. Fan, ibland tror jag att jag håller på att bli gammal.

Och jo, helt traditionsenligt kommer jag följa draften inatt. I år kommer man ju inte behöva vänta så länge på att första svensken ska bli vald... Go Dahlin!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home