Thursday, July 19, 2018

Intervjuad

Blev alltså uppringd för en telefonintervju idag. Det gick väl okej. Inte lysande, jag hade kunnat prestera starkare, men helt okej. Annars en lite uppfriskande intervju på så sätt att det frågades en del som inte brukar frågas, och flera av den tröttklyschiga standardfrågorna uteblev. Fick exempelvis svara på frågor om MeToo, bara en sådan sak. Ska nog bara söka jobb inom kulturområdet i fortsättningen.
Ska jag vara helt ärlig tror jag dock inte att jag kommer få det här jobbet. Inte på grund av prestationen i intervjun utan av andra skäl. Han som skötte det hela hintade lite om (läs: var tydlig med) att de kommer ha en tanke om jämställdhet i bakhuvudet och att mitt kön därmed kan komma att ligga mig till last om det finns kvinnliga sökanden med likvärdig kompetens och så vidare då de redan var fler män än kvinnor i organisationen. Och vet ni, jag tycker att det är helt rätt. Delvis för att det vore enormt hyckleri av mig att vara för kvotering och jämställda organisationer men plötsligt vara emot i en situation där det "drabbar" mig, men också för att jag vill ha ett mer jämlikt och jämställt samhälle där makt och så vidare än mer jämnt fördelat och då måste jag som tillhör den överlag mer gynnade gruppen också vara beredd att emellanåt stå tillbaka. Klart jag hoppas att jag är bäst kvalificerad, men står det mellan mig och en lika kvalificerad tjej är jag helt fine med att kuken talar emot mig.

Annars har dagen flutit på utan större överraskningar. Valde åter att lägga dagens promenad under kvällstid. Blev en riktigt trevlig promenad faktiskt med musik i lurarna och så.
Vad som händer imorgon och under resten av helgen har jag i skrivande stund ingen aning om. Som det ser ut just nu verkar det väl dock bli ganska lugnt. Fortsätter det vara så varmt som det varit lär man ju inte ha energi till så värst mycket mer än lugnttagande.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home