Tuesday, August 28, 2018

Hyllröjning

Lite tidigare ikväll när jag inte hade något särskilt för mig fick jag ett ryck och tänkte att jag skulle röja lite i hyllan under rumsbordet. En sådan där ni vet som man använder som avlastningsyta och mest bara lägger allt man behöver bli av med för stunden och sedan blir det kvar. Tänkte väl att det skulle gå rätt fort. Typ bara titta igenom högarna och se vad som kan kastas och vad som ska behållas, borde ju inte ta så lång tid. Well, tre timmar senare var jag fortfarande inte färdig. Jag hade visserligen sorterat vad som skulle kastas och behållas, och det var betydligt bättre ordning på hyllan, men det var fortfarande mängder av papper som behövde sättas in i pärm. Så ja, det var ett betydligt mer drygt jobb än jag tänkt mig. Fast ska man se det positivt hade jag ju i alla fall något att sysselsätta mig med under kvällen.
Dock inte färdig ännu. Kände att jag inte orkade mer, och dessutom börjar pärmen bli ganska full så jag behöver eventuellt skaffa en till. Så jag får köra färdigt det sista imorgon istället.

Bland fynden i högarna av papper och tidningar fanns annars OS-bilagan från 2010, någon melodifestivalenbilaga från tidigt 2010-tal och diverse räkningar och dylikt från 2011 och framåt. Och jo, det var sjukt längesedan jag verkligen kom mig för att sätta in papper i pärmar senast. Uppenbarligen har jag inte gjort det sedan jag ännu bodde i Kalmar. Jag är egentligen ganska bra på att ta tag i saker och få saker gjorda, men sådant där har ju en märklig tendens att bli liggande.
Men just att bläddra igenom pappers- och tidningshögarna var faktiskt ganska roligt. Dök upp en del grejer som väckte minnen. Särskilt då en del som finns kvar sedan Kalmartiden och/eller på ett eller annat sätt och är förknippat med något speciellt tillfälle.

Nu är väl tanken hur som helst att jag ska försöka hålla åtminstone lite bättre ordning på det jag har på den där hyllan och inte bara skyffla in massa jox där. Återstår att se hur det blir med den saken, men det är i alla fall ambitionen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home