Thursday, September 06, 2018

Förberedande inköp

Promenerade ner till stan. Köpte inte bara en utan två flaskor vin. Tänkte att det var lika bra. Man vet ju inte om man behöver häva i sig på söndag kväll för att stå ut med tanken på vad som väntar under de kommande åren. De politiska vänstern är vårt enda hopp, vänsterpolitik det enda som kan ta oss igenom det stormande hav omställningen till ett hållbart samhälle som dessutom klarar utmaningarna som digitalisering, automatisering och AI utgör.
Det senare tycker jag har varit märkligt frånvarande i debatten inför valet. Tillsammans med klimatet kommer det bli vår tids stora ödesfråga, och vi måste ställa om och anpassa samhället och dess strukturer utifrån de förändringar det kommer innebära. Och vi måste göra det nu, det går inte att vänta tills automatiseringen och ett superintelligent AI är ett faktum. För att göra en referens till Mosebacke Monarki kan vi inte flyta till framtidens land på gummimadrasser, vi måste förbereda oss och redan nu börja snickra på en båt som är tillräcklig robust för att vi ska kunna segla in i en såväl hållbar som robotiserad framtid och klara stormarna längs vägen.
I mina ögon innebär högerns politik på de flesta områden just gummimadrasser. Deras lösningar kommer aldrig kunna rusta och bygga samhället starkt inför kommande utmaningar. Högerseger på söndag... jag vågar inte ens tänka på vad det skulle innebära. Allt skulle gå åt helvete.

På tal om något trevligare såg jag om den gamla dokumentären om Grunden BOIS i eftermiddags. Så himla fin och charmig och rolig. Man skulle ju faktiskt vilja se en uppföljare såhär 15-20 år senare. Få se vad det blivit av alla, hur det går för klubben, vilka nya stjärnor som tagit plats.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home