Wednesday, January 30, 2019

Helvete!

Modo - Bofors 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)

Inte oväntat egentligen, men likväl förjävla tungt. Mest tungt att det av siffrorna att döma verkar som att BIK blev mer eller mindre utspelade. Vi skulle verkligen behöva få tillbaka några av de spelare som varit borta på slutet. Nu var visserligen två tillbaka idag, men då är det ju ändå fem tycken borta. Säger ju sig självt att det inte håller i längden. Eller alls uppenbarligen. Inte en enda poäng sedan Daggen blev skadad exempelvis. Nu verkar i och för sig Foppa vara på väg tillbaka, men å andra sidan försvinner ju Lilja iväg på landslagsuppdrag och missar ett par matcher. Dessutom är väl risken att Skellefteå plockar tillbaka Linus Lindström nu när de fått en center avstängd i sex matcher. Känns lite som att en värvning eller två börjar bli mer eller mindre nödvändigt, och inte minst känns det såhär med facit på hand som ett ruskigt feltimat beslut att bryta med Ekarv.

Inte fick vi några andra resultat med oss ikväll heller. Det som alldeles nyss kändes som att det skulle bli strid in på mållinjen om tredjeplatsen ser nu snarare ut som att det kommer bli kamp om att ens klara det viktiga topp fem. Tredje platsen kan vi nog faktiskt glömma. Vill det sig riktigt illa kan det rentav bli kamp runt playoffstrecket. "Bara" nio poäng ner till den fasansfulla niondeplatsen nu. För inte så längesedan var det 15-17 poäng ner dit, och tryggt avstånd till femteplatsen. Tre förluster senare och läget är ett helt annat. Tre poäng på lördag är ett måste. Annars kommer slutspurten av serien bli betydligt svettigare än det verkade för bara en vecka sedan.

För övrigt förstår jag inte hur Johan Nordlöf kan ha fått döma matchen. Tycker han visat förut att han inte ska döma Modomatcher. Utan att ha sett situationen är man ju inte direkt överraskad att Modo fick en straff. Som tur var dock inte i slutminuten den här gången. Och då har jag inte ens nämnt att det finns tydliga indicier som pekar mot att nämnde domare har något emot BIK.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home