Friday, January 25, 2019

Usel hockeymatch

Bofors - Västervik 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

Det här var en av de sämsta hockeymatcher jag sett. Dåligt från båda håll. Det mest rättvisa resultatet hade varit 0-0. Det typen av match var det.
Sedan var det väl ganska väntat att BIK inte spelade bländande hockey med tanke på att de hade sex ordinarie borta redan från början, och tappade ytterligare en som fick kliva av alldeles i början av matchen. Men det är surt ändå. Med tanke på hur dåliga (även) Västervik var hade det blivit en tämligen enkel seger om BIK haft fullt manskap och nått upp till normal nivå. Nu var det inte så, och misskommunikation i ett boxplay gav dessvärre yta för Västervik att lyckas hänga dit ett småbilligt mål tidigt i tredje. Lilja hade en kanonchans i första där det verkligen kändes som att det skulle bli mål, men där Kruse tyvärr gjorde en kanonräddning (oartigt av honom tycker jag, visa BIK-andan ffs). Mål där och det hade antagligen blivit ett helt annat slutresultat. Små marginaler, och ikväll var de inte på vår sida. Sedan är det såklart så att släpper man bara in ett mål på hemmaplan bör man vinna, särskilt mot en så pass dålig motståndare som Västervik var ikväll, men med så pass många ordinarie och på olika sätt väldigt viktiga spelare borta är det ändå inte förvånande att prestationen inte når normal nivå. Får hoppas att åtminstone någon av de som var frånvarande ikväll är i speldugligt skick till nästa match. Annars behöver det nog plockas in kompetens utifrån. Lindström från Skellefteå gjorde inget större intryck ikväll, men hade ett par fina aktioner och kan nog bli bra bara han får växa in i laget. En match som den här där inget av lagen gör någon särskilt bra kollektiv prestation och han kastas in efter att ha spelat derby med SAIK igår och inte alls hunnit träna, knappt ens träffa, laget innan det är matchdags är ju inga toppenförutsättningar om man säger så.

Måste också nämnda herr Wolmer Edqvist. Kvällen domare. Fy satan en sån krabbsaltare till drullig sopa. Sett till större delen av matchen gör han förvisso en okej insats, men utvisningen han tar på Kokkonen i slutet är så uppenbart och tydligt och fullkomligt felaktig att den borde leda till åtal för tjänstefel. Såhär: med lite drygt tre minuter kvar av matchen får Västervik en friläge från typ halva banan. Kokkonen lyckas jaga ikapp och strax före målet gör han e av de snyggaste brytningar jag sett, kanske den allra snyggaste till och med, och tar pucken. Vänder spelet och då, när BIK fått upp pucken till offensiv mittzon blåser Wolmer plötsligt, utan att någon utom han själv förstår varför. Då har han, sent omsider, kommit fram till att den där hakningen nog var en hakning. Hakning! Det var inte i närheten av en hakning. Han lyfte motståndarens klubba och tog pucken. Det var inte ens en 50-50-situation. Det var uppenbart för alla i hallen utom Wolmer, södra Värmlands största drullaugust, att det inte fanns något i den situationen som ens påminde om något som eventuellt skulle kunna vara en utvisning. Det är så innerst inihelvete dåligt av honom att ta den utvisningen att han borde stängas av från att döma mer den här säsongen. Särskilt i det läget. Visst, det blev inget mål i det PP:t (som väl var, annars hade det blivit upplopp), men med tanke på hur lite tid det var kvar (3:15) så förstörde det i princip BIK:s möjligheter till att jaga en kvittering. Det totalt felaktiga domslutet berövade BIK på chansen att göra en rejäl slutforcering för att försöka ta matchen till förlängning. Så jävla dåligt. Jag behöver väl knappast säga att herr Wolmer blev grundligt och rejält utbuad. Jag kan själv i min upprördhet ha kastat ett och annat okvädningsord mot honom. Drullputt och krabbsaltare kan mycket väl ha kommit flygande ur undertecknads talorgan.

Det var en riktigt dålig hockeymatch, men Wolmer var sämre. Jag hoppas att han efter att ha sett situationen igen är människa nog för att erkänna att han gjorde fel och be BIK om ursäkt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home