Wednesday, January 16, 2019

Härlig tillbakastuds!

Bofors - Karlskrona 5-3 (2-1, 1-0, 2-2)

Gött att det blev seger och tillbakastuds efter debaclet i Leksand. Och gött med revansch för den nesliga förlusten senast Karlskrona var här på besök. Helt okej match, men kanske inget som kommer gå till historieböckerna eller vara ihågkommet om ett år. Kul ett Eklind fick göra hattrick. Den kedjan var bra överhuvudtaget ikväll.
Blev lite onödigt spännande på slutet (BIK tappade 4-1 till 4-3), men det blev tre poäng till sist och det är gott så. För övrigt helt okej effektivitet med fem mål på 18 skott. Blev annars rätt förvånad när jag hörde skottstatistiken (18-30), för jag tyckte BIK var bättre än Karlskrona och skapade fler chanser.

PS. nåddes idag av nyheten att O'Learys gått i konkurs. Överraskande och förvånande då det så gott som alltid när man varit där varit mycket folk. Annars när ställen gått i konkurs har man kunnat ana att risken finns då kundtillströmningen varit en aning svajig, men här kom det verkligen som en blixt från klar himmel. Känslan var ju snarast att O'Learys hade tagit över som det ställe de flesta gick till och var på väg att konkurrera ut något eller ett par av de andra ställena. Men tydligen inte.
Nu verkar det i och för sig på de kommentarer jag sett som att det inte är besökarna som varit för få eller omsättningen som varit för dåligt utan att det finns annat som ligger till grund för det här, men ändå. Väldigt överraskande. Trist hur som helst. Dock bör ju de andra ställena i stan gynnas av detta och kunna öka sin omsättning framöver. I så måtto kan nog dagens besked rentav vara positivt, det ger stans övriga nattliv en chans att ta tillbaka förlorad mark. Hoppas bara att exempelvis Gastro inte ser det som grönt ljus att börja med entréavgift igen nu när värsta konkurrenten om de nattliga besökarna åtminstone för tillfället är borta...
Sedan tror jag i ärlighetens namn inte att det kommer vara särskilt svårt att hitta någon som är villig att ta över. Det har som sagt varit mycket folk, så jag tror att det absolut kan vara en attraktiv möjlighet för många. Så ja, det kommer nog öppna igen inom en inte superavlägsen framtid. Om det sedan blir som just O'Learys eller något annat kan vi ju låta vara osagt för nu. Nåväl, det lär visa sig med tiden hur det blir.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home