Tuesday, February 12, 2019

Tre dåliga alternativ

Ingen särskild anmärkningsvärd dag idag heller. Fast idag plockades som väl var inte matinén bort från tv-tablån i sista stund. 100 dragspel och en flicka visades. Mycket trevlig liten film. Har sett den förut, men den tål absolut en omtittning eller två. Elof Ahrle i storform.

Imorgon kommer jag behöva ta mitt beslut om aktivitet. Tror att jag kommer vara ärlig, meddela min arbetsförmedlare att inget av alternativen är särskilt bra. Stöd och matchning vägrar jag. Det har jag provat. Jag hatade det. Matchningssamtal kan jag inte se någon som helst nytta i. Återstår då praktik. Kanske det minst dåliga trots allt. Fast då kommer jag behöva tid till att hitta en praktikplats. Om jag överhuvudtaget hittar en. Långt ifrån säkert. Att få en praktikplats är ju minst lika svårt som att få ett jobb, om inte svårare. Vet inte hur motiverat det känns att lägga tid och energi på att jaga runt efter det istället för att lägga tiden på att söka jobb. Dessutom, tanken på att mer eller mindre jobba heltid för i stort sett ingen ersättning alls. Känns ju inte direkt lockande om man säger. Visst, pengar har aldrig varit min främsta motivationsfaktor, men även jag har en gräns. Ska jag lägga i princip en heltid och i måtto offra friheten att styra min egen tid, då ska jag också ha rimligt betalt för det. Jag är högutbildad, begåvad, ruskigt kompetent, att då mer eller mindre skänka bort min arbetskraft för piss och ingenting vore snudd på omoraliskt.
Så well, jag har lite att fundera över. Ett jävla skit är vad alltihop är. Fan vad jag ser fram emot den dag då jag ska anlita en blåsorkester för att spelandes Lily Allens Fuck You tåga in på Arbetsförmedlingen och överlämna ett meddelande om att jag vill bli utskriven och struken ur alla deras register.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home