Saturday, February 02, 2019

Gött!

Bofors - Vita Hästen 4-1 (3-0, 0-1, 1-0)

Skönt med en seger nu efter några förluster på raken. Viktig seger. För poängen och tabellplaceringen självklart, men också för att få stopp på den negativa trenden.
Matchen? Bra förstaperiod. Sedan sjönk väl nivån en smula i resten av matchen, och BIK tappade framförallt en del av första periodens effektivitet. Men det är lätt hänt när man har 3-0 efter första och bud på mer i inledningen av andra. Hästens reducering kändes lite onödig och efter det jämnade det ut sig spelmässigt. Ingen stor hockeyunderhållning under andra halvan av matchen, men vad gör det när man vinner? Det är ju poängen som räknas, och ikväll blev det tre för BIK.

Publiksiffran landade på 4140, och det är väl okej men inte mer för att vara gratismatch. För att vara nöjd skulle jag nog velat se 500 till i publiken (gärna ännu fler förstås). Att det inte blev fler finns väl sina skäl till dock. Dels har det blivit några förluster nu på slutet, och senaste hemmamatchen (mot Västervik) var en riktigt dålig hockeymatch. Årets lokalrevy spelas fortfarande och kan ha "stulit" en och annan potentiell besökare, och vädret kan mycket väl ha påverkat vissa (kanske särskilt "engångsbesökare") till att inte komma sig för att ge sig iväg. Sedan tror jag inte konkurrensen från melodifestivalen ska underskattas. Kan säker vara en och annan barnfamilj och marginalbesökare som stannade hemma och valde att titta mello istället för att gå på hockey, och jag kan absolut tänka mig att det fanns en och annan förälder som fått med sig barnen om det inte varit melodifestivalen mer eller mindre samtidigt (eller samtidigt är kanske att ta i, matchen började 18, men det är tillräckligt sent för att det ska krocka med åtminstone första halvtimmen av mello). Säg att där var 50 pers som utan krocken fått med sig två barn var, då är det 100 personer bara där. Lägg till några föräldrar som själva valde att stanna hemma, en handfull barnfamiljer som helt uteblev och en och annan icke småbarnsförälder som funderade på att gå men istället fastnade i tv-soffan så är vi säkert uppe i ett par hundra som  "tappades" bara på grund av melodifestivalen.
Just mello tror jag att de som lägger spelschemat borde lära sig att ta större hänsyn till. Oavsett vad man tycket om programmet så vet vi ju att det är ett program som lockar väldigt många tittare, och som framförallt barnfamiljer är gjutna framför. Då kan det just de lördagarna kanske vara smart att inte lägga några sena matcher, just för att maximera mängden publik i arenorna. För även om man gillar det eller inte är det så att krockar en match med en deltävling (eller final) av melodifestivalen, då är det alltid några som kommer välja mello. Spelas matchen istället vid tretiden, då är det lugnt för de som vill att se matchen, åka hem och käka middag för att sedan slå sig ner framför tv:n med chipsskålen. Sådant ska inte underskattas.

På tal om publiksiffror tycker jag annars de varit skamligt låga större delen av säsongen. Det är förvånande med tanke på att vi mer eller mindre hela tiden legat med i toppen av tabellen, och sportslig framgång brukar ju vara det säkraste sättet att locka publik. Där har nog klubben ett arbete att göra med att analysera varför publiksiffrorna inte varit högre överlag. Jag har själv inget bra svar på det, och jag tänker inte spekulera heller även om jag säkert skulle kunna få fram en och annan inte helt orimlig hypotes.
En sak som borde påverka publiksiffrorna positivt vore dock att slut ta dit Värmlandspojkarna för att sjunga Värmlandsvisan. Man står ju där och skäms ögonen ur sig så fort de börjar sin totala slakt av visan. Så himla pinsamt. Förstår om deras insatser och närvaro skrämmer bort potentiell publik. Förstår inte vad Värmlandspojkarna har för hållhake på klubben för att få återvända gång på gång på gång på gång.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home