Sunday, May 19, 2019

Dåligt, folket

Jag är skitsur. Folket rånade oss. Avveckla telefonrösterna och låt jurygrupperna avgöra. "Folket" kan uppenbarligen inte hantera ansvaret att utse en segrare. Att Sverige inte fick fler röster är väl en sak, men det som slutligen borde förinta förtroendet för folkets förmåga att rösta fram en vinnare är att de gav Norges fullkomligt anskrämliga haveri till "låt" bisarrt mycket poäng. Att lägga sin röst på den borde innebära automatisk omyndigförklaring. Möjligtvis kan man slippa undan med några månaders tvångsvård om man varit väldigt, väldigt full vid röstningstillfället. Förstår inte hur någon överhuvudtaget kunnat rösta på den skitlåten, och likväl blev den tittarnas favorit. Känns ju inte särskilt betryggande inför EU-valet om man säger så. Folket är skit.
Sedan förstår i och för sig inte riktigt jurygruppernas begeistring över Nordmakedoniens sömnpiller, men de lyckades ju i alla fall utse rätt låt som vinnare (även om de gav Island alldeles för låga poäng).

Så ja, jag är grinig. Känns som att Sverige borde vunnit det här, och jag förstår mindre och mindre av folks så kallade smak för varje år som går. Att Norge blev tittarnas favorit, det är fan rejält svårsmält.

Vinnarlåten? Tråkig, slätstruken. Minns den överhuvudtaget inte. För mig obegripligt att den kunde vinna, även om man såklart inte borde bli förvånad med tanke på att vi bor i en värld där Ed Sheeran är superstjärna och Coldplay säljer ut stadiumturnéer. Folk överlag skulle nog behöva gå en snabbkurs i popmusik.

Twittrandet då? Jodå, det tycker jag ändå gick ganska bra. Tycker jag fick till hyfsat flyt i både formuleringar och tempo och frekvens. Tror även jag slog nytt pers för antal views och interaktioner i form av likes, retweets och svar. För enskilda tweets, men också alltihop sammantaget. Så ja, det flöt på bra.
Fast folket röstade ju fel i vilket fall. Lägg ner folket!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home