Thursday, May 16, 2019

Tapp

Möttes imorse av nyheten att Franzén lämnar BIK. Högst troligt för Oskarshamn. Det var ju skit. Man visste att det skulle kunna hända, SHL-lagen får ju plocka spelare som de vill till långt in i juli, men man hade ändå andats ut lite nu när det verkar som att klubbarna i SHL är mer eller mindre klara med bredden och främst söker spets. Tji fick man där. Sedan känns det extra surt att det är just Oskarshamn han går till, det har ju ändå varit ett rivallag genom åren som vi haft många heta duster med (och åkt på tunga förluster mot). Ska man se något positivt i det så är det väl att även om det är sent och i ett läge där det är svårt att hitta en förstecenter så är det i alla fall inte juli, och de pengar IKO måste betala för Frasse plus den lön han skulle fått borde kunna räcka till en hygglig förstärkning bara man lyckas hitta den. Fast helst hade jag naturligtvis sett att Franzén blivit kvar. Att tappa honom blir ett rejält avbräck. Kan mycket väl vara skillnaden mellan topp två och att kämpa runt playoffstrecket.
Nu är det hur som helst (rejäl) spets vi måste ha in. En center för förstakedjan. Vilket väl tyvärr är ungefär det absolut svåraste att hitta, åtminstone såhär långt in på silly. Fan vad jag kommer hata Oskarshamn för det här. Franzén kan jag inte klandra. När reglerna ser ut som de gör får man ha förståelse för att spelare tar chansen om de får ett erbjudande uppifrån. Sedan hade det onekligen varit uppfriskande med spelare som faktiskt hedrar ingångna avtal istället för att dra så fort något bättre dyker upp. Oskarshamn däremot. Som nyligen långvarigt allsvenska och inte sällan plundrade hade man ju hoppats att de inte helt arrogant skulle börja utnyttja systemet det första de gjorde. Kan inte påstå att jag är förvånad, de har ju en mindre påse pengar att värva för än övriga SHL-lag, men hoppas går ju alltid. Och nog trodde jag ändå att de skulle värva lite mer etablerat i det här läget.
Nu får Fröberg se till att värva något i klass med typ Crosby. Annars tänker jag vara övertygad om att vi åker ur säsongen som kommer.

Kvällens Eurovision? Bra att Sverige gick vidare, även om det kändes förhållandevis väntat med tanke på kokurrensen. Lite lätt cyniskt sett är det väl dock inte så bra att både Norge och Danmark (och Island) är i final. Känns som att vi kan förlora några "kompisröster" från våra nordiska grannar på det. Men det lär väl visa sig. Skulle i och för sig inte ha något emot om Island får alla nordiska tolvor.
Twittrandet? Kändes inte lika bra som förra semifinalen. Tyckte inte jag fick något riktigt schvung i det ikväll. Hittade inte riktigt formuleringarna och fyndigheterna, det fanns liksom inget att riktigt hänga upp det på i flera av bidragen. Det var nog kanske ett lite för slätstruket startfält ikväll. Eller så var jag bara inte i form. Förhoppningsvis blir det en uppryckning i finalen. Har faktiskt redan kommit på ett par idéer som nog ska kunna gå att klura vidare på.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home